Aziatische Zalm Uit De Oven

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een snelle marinade van sojasaus, honing, knoflook, citroen en een beetje cayennepeper. Over de zalm en 15-20 minuutjes in de oven. Het resultaat is een sappige, smeuïge en smaakvolle zalm, waar je nauwelijks omkijken naar hebt.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Mes
  • Kom
  • Ovenschaal

Bereiding

  1. Stap 1 Roer een marinade van de sojasaus, honing of agavesiroop, citroensap, cayennepeper en knoflook.
  2. Stap 2 Leg de zalm in een ovenschotel.
  3. Stap 3 Kwast de zalm met de marinade in en schenk de rest van de marinade eroverheen.
  4. Stap 4 Zet een klein half uurtje afgedekt aan de kant en bedruip de zalm af en toe.
  5. Stap 5 Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de schotel voor 15 minuten in het midden van de oven.
  6. Stap 6 Voeg de laatste 5 minuten de bosui en de ringetjes peper toe.
  7. Stap 7 Bestrooi met het geroosterde sesamzaad en serveer.
  8. Stap 8 Lekker met rijst en Chinese kool uit de wok of groente naar keuze.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Van dit gerecht: Chinese kool rolletjes met tomaten - ketjapsaus uit de oven, had ik een halve kool over. Deze smaakte met rijst prima bij de Aziatische zalm.

De kool is gewokt met een stukje rode peper, sjalot, stuk gele en rode paprika en op smaak gebracht met peper uit de molen, kerrie en 0,33 bouillonblokje groente.

De marinade tijd is niet in het bereidingsproces van de zalm meegenomen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 1832 keer bekeken
  • 5 keer bewaard
  • 3 oktober 2024

Tip

Van dit gerecht: Chinese kool rolletjes met tomaten - ketjapsaus uit de oven, had ik een halve kool over. Deze smaakte met rijst prima bij de Aziatische zalm.

De kool is gewokt met een stukje rode peper, sjalot, stuk gele en rode paprika en op smaak gebracht met peper uit de molen, kerrie en 0,33 bouillonblokje groente.

De marinade tijd is niet in het bereidingsproces van de zalm meegenomen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 375 kcal
Vetten 18.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 2.9 g
Koolhydraten 21.4 g
waarvan suikers 18.9 g
Vezels 1.1 g
Eiwitten 32.9 g
Zout 2.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
Cecile
9 oktober 2024 om 10:20
Dit was weer heerlijk Lidy. En lekker makkelijk!
Lieve groet Cecile
9 oktober 2024 om 12:11
Hai Cecile, wat fijn om te horen, dat het jullie gesmaakt heeft. Bedankt voor je berichtje. Een lieve groet retour. Lidy.
4 oktober 2024 om 10:51
Lijkt me heerlijk Lidy. Ga ik zondag proberen. Lieve groet Cecile
4 oktober 2024 om 11:37
Wat leuk Cecile, ik wens je alvast smakelijk eten en een fijn weekend. Groetjes Lidy.
4 oktober 2024 om 11:35
Wat leuk Cecile, ik wens je alvast smakelijk eten en een fijn weekend. Groetjes Lidy.