Een snelle marinade van sojasaus, honing, knoflook, citroen en een beetje cayennepeper. Over de zalm en 15-20 minuutjes in de oven. Het resultaat is een sappige, smeuïge en smaakvolle zalm, waar je nauwelijks omkijken naar hebt.
Van dit gerecht: Chinese kool rolletjes met tomaten - ketjapsaus uit de oven, had ik een halve kool over. Deze smaakte met rijst prima bij de Aziatische zalm.
De kool is gewokt met een stukje rode peper, sjalot, stuk gele en rode paprika en op smaak gebracht met peper uit de molen, kerrie en 0,33 bouillonblokje groente.
De marinade tijd is niet in het bereidingsproces van de zalm meegenomen.
Van dit gerecht: Chinese kool rolletjes met tomaten - ketjapsaus uit de oven, had ik een halve kool over. Deze smaakte met rijst prima bij de Aziatische zalm.
De kool is gewokt met een stukje rode peper, sjalot, stuk gele en rode paprika en op smaak gebracht met peper uit de molen, kerrie en 0,33 bouillonblokje groente.
De marinade tijd is niet in het bereidingsproces van de zalm meegenomen.
Dit zalmgerecht is een goede keuze omdat zalm vol gezonde omega-3 vetten en eiwitten zit. Ook wordt het in de oven bereid, wat een gezonde kookmethode is, en er worden verse ingrediënten zoals knoflook en citroen gebruikt. De score is geen 9 of 10 omdat de marinade met honing of agavesiroop redelijk veel suiker bevat, en de sojasaus (ook de zoutarme) best wat zout levert. Met minder suiker en zout in de saus zou het nog gezonder zijn.
Energie | 375 kcal |
---|---|
Vetten | 18.6 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 2.9 g |
Koolhydraten | 21.4 g |
waarvan suikers | 18.9 g |
Vezels | 1.1 g |
Eiwitten | 32.9 g |
Zout | 2.4 g |
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept
Lieve groet Cecile