Een heerlijke hartige ovenschotel met aardappelen en prei. Overgoten met een romige saus vol met Gruyère en blauwe kaas. Perfect voor een feestelijk diner en gegarandeerd een nieuwe favoriet.
Maak de schaal tot 48 uur van tevoren klaar en bewaar in de koelkast voor het bakken.
Was de prei grondig na het snijden om al het vuil te verwijderen.
Gebruik eventueel een mildere blauwe kaas als niet iedereen dit lust.
Gebruik geen vetarme melk of slagroom om te voorkomen dat de ovenschotel waterig wordt.
Maak de schaal tot 48 uur van tevoren klaar en bewaar in de koelkast voor het bakken.
Was de prei grondig na het snijden om al het vuil te verwijderen.
Gebruik eventueel een mildere blauwe kaas als niet iedereen dit lust.
Gebruik geen vetarme melk of slagroom om te voorkomen dat de ovenschotel waterig wordt.
Dit gerecht scoort lager op gezondheid vanwege de grote hoeveelheden verzadigd vet afkomstig van boter, volle melk, slagroom en drie soorten kaas. Hoewel de prei en aardappelen positieve voedingsstoffen leveren, maken het hoge vet- en zoutgehalte dit meer een calorierijke traktatie voor af en toe, in plaats van een dagelijkse gezonde maaltijd.
Energie | 445 kcal |
---|---|
Vetten | 29 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 17.8 g |
Koolhydraten | 32 g |
waarvan suikers | 8.2 g |
Vezels | 3.9 g |
Eiwitten | 15.9 g |
Zout | 1.5 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept