Spitskool kun je op veel manieren maken maar deze ovenschotel vonden we wel heel erg lekker. Spitskool beetje Italiaans met paprika, prei, gedroogde tomaten, spekjes en oregano.
In plaats van spitskool is groene kool (savooiekool) ook lekker in deze ovenschaal.
In plaats van spekreepjes is geruld gehakt ook erg lekker.
Je kunt dit gerecht goed invriezen.
In plaats van spitskool is groene kool (savooiekool) ook lekker in deze ovenschaal.
In plaats van spekreepjes is geruld gehakt ook erg lekker.
Je kunt dit gerecht goed invriezen.
Deze ovenschotel is rijk aan diverse groenten zoals spitskool, paprika en prei, wat een goede basis vormt. Echter, de hoeveelheid mager spek, roomkaas en geraspte kaas draagt significant bij aan de inname van verzadigd vet en zout. De ketchup voegt ook suikers toe. Hoewel de groenten positief zijn, maken deze toevoegingen het tot een zwaardere maaltijd die het best met mate geconsumeerd wordt.
Energie | 506 kcal |
---|---|
Vetten | 25.2 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 10.5 g |
Koolhydraten | 51.3 g |
waarvan suikers | 7.2 g |
Vezels | 10.1 g |
Eiwitten | 23.7 g |
Zout | 3 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept