Hartige Bami - Nasi Taart

(Nog geen beoordelingen)

Nasi of bami in taartvorm. Hartig taartdeeg, een vulling van paprika, prei, kastanje champignons en taugé . Op smaak gemaakt met Bami - Nasikruiden. Helemaal voor te bereiden. Een opgeruimde keuken en hop de oven doet het werk.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    45 min
  • Totaal
    1 uur

Ingrediënten

Aantal porties:
3

Benodigdheden

  • Quichevorm
  • Deegroller
  • Hapjespan
  • Snijplank
  • Mes
  • Kommetje
  • Garde
  • Spatel

Bereiding

  1. Stap 1 Maak eest de bodem van de taart. Kwast quichevorm dun in met olie. Bestuif je werkvlak lichtjes met bloem en leg de plakjes deeg op elkaar. Rol het deeg uit iets groter dan je vorm. Leg het deeg in de vorm, druk de randen aan en rol met de deegroller het overlappende deeg weg. Prik overvloedig gaatjes in het deeg.
  2. Stap 2 Verwarm de lepel olie in een hapjespan, voeg het gehakt toe en bak het rul en gaar. Haal uit de vorm en zet opzij.
  3. Stap 3 Fruit de sjalot, knoflook en peper enkele minuutjes in het overgebleven vet. (Voeg eventueel nog wat olie toe)
  4. Stap 4 Voeg paprika, prei, champignons en 2 tl nasi - bamikruiden toe. Bak circa 5 minuten op redelijk hoog vuur. Voeg het gehakt toe en roer alles om. Breng op smaak met de sojasaus.
  5. Stap 5 Voeg de taugé toe meng door de rest en je vulling is klaar.
  6. Stap 6 Klop de 3 eieren met de room los en voeg naar smaak paprikapoeder en peper toe.
  7. Stap 7 Leg de vulling op de taartbodem en druk met een spatel goed aan.
  8. Stap 8 Verdeel er het ei roommengsel over en zet de vorm voor 20 minuten op een rooster in het midden van een voorverwarmde oven van 180 graden.
  9. Stap 9 Temper na 20 minuten de oven naar 150 graden en laat de taart nog 15 minuten in de oven staan.
  10. Stap 10 Lekker met een zuurtje van augurk, atjar of zoetzure komkmmer.

Tip

Neem een tl sambal badjak i.p.v de rode peper.

Neem groente die je lekker vindt.

Gebruik restjes groente.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 113 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 25 september 2024

Tip

Neem een tl sambal badjak i.p.v de rode peper.

Neem groente die je lekker vindt.

Gebruik restjes groente.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 634 kcal
Vetten 38.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 14.3 g
Koolhydraten 49.5 g
waarvan suikers 4.3 g
Vezels 3.2 g
Eiwitten 22.9 g
Zout 1.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
26 september 2024 om 16:56
Wat een lekkere taart Lidy. Die ga ik zeker een keer maken. Bedankt voor dit lekkere recept. Groet, Petra
26 september 2024 om 17:45
Hoi Petra wat leuk , dat je deze taart wil gaan proberen. Een taart om mee te experimenteren. Ik ben benieuwd naar jouw reactie. Groetjes Lidy.
26 september 2024 om 17:44
Hoi Petra wat leuk , dat je deze taart wil gaan proberen. Een taart om mee te experimenteren. Ik ben benieuwd naar jouw reactie. Groetjes Lidy.