Vegetarische Mexicaanse gevulde paprika's met zwarte bonen

(Nog geen beoordelingen)

De gevulde paprika's rusten op een lekkere tomatensaus met groenten. De paprika's zijn gevuld met Mexicaanse groentemix (supermarkt), zwarte bonen (blik) en geraspte kaas.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    40 min

Ingrediënten

Aantal porties:
3
  1. Gevulde paprika's
  2. Tomatensaus

Benodigdheden

  • Pan
  • Hapjespan
  • Vergiet
  • Ovenschaal

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  2. Stap 2 Maak de tomatensaus door de olie te verhitten in een pan en hierin de gesnipperde sjalot en knoflook glazig te bakken.
  3. Stap 3 Doe de courgette- en paprikablokjes erbij en bak deze even mee. Voeg de inhoud van het blikje tomatenblokjes eraan toe en roer alles goed door. Doe de verkruimelde bouillontablet en de gedroogde tijm in de saus en laat de saus plm. 10 minuten zachtjes sudderen. Doe de saus over in een ovenschaal.
  4. Stap 4 Verhit de olie voor de gevulde paprika's in een hapjespan. Bak hierin de ui en de knoflook glazig.
  5. Stap 5 Voeg de Mexicaanse groentemix eraan toe en bak deze een paar minuten mee tot beetgaar, Voeg de uitgelekte zwarte bonen eraan toe. Roer alles goed door en maak op smaak met de Mexicaanse kruiden, peper en zout,
  6. Stap 6 Roer 50 gram geraspte kaas door de groenten. Vul de paprika's hiermee en zet de paprika's in de saus in de ovenschaal.
  7. Stap 7 Verdeel 75 gram geraspte kaas over de gevulde paprika's en zet de schaal 25 tot 30 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot de paprika's een mooie goudbruine kleur hebben gekregen.

Tip

In plaats van zwarte bonen zijn kidneybonen ook prima.

Lekker met rijst. Wij hebben dit gegeten met de Heerlijke Groene Rijst.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 61 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 23 september 2024

Tip

In plaats van zwarte bonen zijn kidneybonen ook prima.

Lekker met rijst. Wij hebben dit gegeten met de Heerlijke Groene Rijst.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 510 kcal
Vetten 23.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 7 g
Koolhydraten 52.1 g
waarvan suikers 11.9 g
Vezels 15.3 g
Eiwitten 23.5 g
Zout 3.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account