Deze geweldige groene rijst is een heerlijk en voedzaam bijgerecht, boordevol spinazie en koriander. Het is pittig, veelzijdig en kan gecombineerd worden met veel verschillende gerechten, van Mexicaans tot Thais en Indiaas.
Wil je de rijst wat plakkeriger? Gebruik dan wat extra bouillon of water.
Wil je de rijst wat plakkeriger? Gebruik dan wat extra bouillon of water.
Deze groene rijst scoort een 7. Het gerecht is rijk aan gezonde groenten zoals spinazie en kruiden (koriander, sjalot, chili, knoflook), die veel vitamines en mineralen leveren. De olijfolie voegt gezonde vetten toe. Een aandachtspunt is de basis van witte rijst, die minder vezelrijk is dan volkorenrijst. Ook de hoeveelheid zout verdient aandacht, afhankelijk van of je bouillon of water met extra zout gebruikt. Desondanks is het een smaakvol en overwegend voedzaam bijgerecht.
Energie | 224 kcal |
---|---|
Vetten | 5.3 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0.7 g |
Koolhydraten | 39 g |
waarvan suikers | 0.9 g |
Vezels | 1.2 g |
Eiwitten | 4.5 g |
Zout | 1.2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept