Heerlijke Groene Rijst

4 (2 beoordelingen)

Deze geweldige groene rijst is een heerlijk en voedzaam bijgerecht, boordevol spinazie en koriander. Het is pittig, veelzijdig en kan gecombineerd worden met veel verschillende gerechten, van Mexicaans tot Thais en Indiaas.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Koekenpan met deksel
  • Zeef

Bereiding

  1. Stap 1 Was de rijst grondig in een fijne zeef. Schud het een paar keer om overtollig water te verwijderen of dep het droog met keukenpapier.
  2. Stap 2 Hak de koriander, spinazie, sjalot, peper en knoflook in een keukenmachine tot ze zeer fijn zijn.
  3. Stap 3 Voeg olijfolie toe aan een diepe koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de rijst toe en bak 3-5 minuten tot deze licht geroosterd is.
  4. Stap 4 Voeg het kruidenmengsel en het zout toe en bak nog eens 3-5 minuten tot het lekker geurig is.
  5. Stap 5 Voeg de bouillon of water toe, breng aan de kook.
  6. Stap 6 Dek af en houd het op een laag vuur voor ongeveer 15 minuten.
  7. Stap 7 Controleer de rijst. Voeg indien nodig meer water toe of kook langer tot de rijst naar wens gaar is.
  8. Stap 8 Haal van het vuur en maak luchtig met een vork om de groenten goed te verdelen.
  9. Stap 9 Serveer met bijvoorbeeld kipspiesjes, airfryer zalm, taco's, bonen en mais, etc.

Tip

Wil je de rijst wat plakkeriger? Gebruik dan wat extra bouillon of water.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 176 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 13 september 2024

Tip

Wil je de rijst wat plakkeriger? Gebruik dan wat extra bouillon of water.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 224 kcal
Vetten 5.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.7 g
Koolhydraten 39 g
waarvan suikers 0.9 g
Vezels 1.2 g
Eiwitten 4.5 g
Zout 1.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
21 september 2024 om 09:52
3
Ik heb de rijst gemaakt bij Mexicaans gevulde paprika's. Verse koriander weggelaten omdat we dat niet lekker vinden maar gedroogde gebruikt. Ik heb risottorijst gebruikte en ook als zodanig gemaakt. De rijst smaakt prima bij de paprika's.
21 september 2024 om 12:34
Wat leuk om te horen Petra! Bedankt voor de mooie foto.
14 september 2024 om 12:43
3
Deze soort rijst kende ik nog niet. Dus bewaard tot de rijst van pas komt.
14 september 2024 om 16:25
Hoi Petra. Dat klinkt goed! Door het pepertje is het lekker bij bijvoorbeeld een Mexicaans gerecht.