Ongelooflijk Lekkere Airfryer Zalm

(Nog geen beoordelingen)

Dit is een fantastisch zalmrecept die binnen 15 minuten op tafel staat. Goudbruin en krokant van buiten, boterig en sappig van binnen. Ideaal voor een snelle, gezonde maaltijd en eindeloos te combineren met verschillende sauzen en bijgerechten.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    8 min
  • Totaal
    13 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Airfryer
  • Kom

Bereiding

  1. Stap 1 Bereid de zalm voor: Verwijder de huid als deze aanwezig is en dep de zalm droog met keukenpapier. Snijd de zalm in blokjes van 2,5 tot 5 centimeter.
  2. Stap 2 Bereid de kruidenmix: Meng alle kruiden en specerijen in een kleine kom.
  3. Stap 3 Marineer de zalm met kruiden: Meng de zalmblokjes met de kruidenmix en olie. Zorg dat elk stukje goed bedekt is.
  4. Stap 4 Airfrye: Leg de stukjes zalm in de airfryer, zorg dat ze niet op elkaar liggen. Bak op 200 graden Celsius gedurende 8 minuten.
  5. Stap 5 Klaar! Geniet: De zalm moet nu krokant en goudbruin zijn van buiten en sappig van binnen. Ze moeten gemakkelijk uit elkaar vallen met een vork. Voor medium gaarheid kun je de baktijd verkorten tot 6-7 minuten.

Tip

Je kunt ook andere vissoorten proberen met dezelfde kruidenmix, zolang de vis maar stevig en dik is.

Experimenteer met verschillende sauzen zoals basilicumsaus, tzatziki, of honingmosterd voor extra smaak.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 1788 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 12 september 2024

Tip

Je kunt ook andere vissoorten proberen met dezelfde kruidenmix, zolang de vis maar stevig en dik is.

Experimenteer met verschillende sauzen zoals basilicumsaus, tzatziki, of honingmosterd voor extra smaak.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 294 kcal
Vetten 15 g
waarvan verzadigde vetzuren 3 g
Koolhydraten 4 g
waarvan suikers 2 g
Vezels 0 g
Eiwitten 31 g
Zout 1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account