Ik had hard gekookte eieren over van een eerder gerecht. Die eieren vond ik wel passen wel bij de romanesco met gekookte ham. Daarna gegratineerd in de oven met aardappelpuree met kaas.
In plaats van romanesco is bloemkool of broccoli ook lekker.
Eet je liever geen vlees? Laat de ham weg en gebruik in plaats hiervan stukjes gedroogde tomaten.
In plaats van romanesco is bloemkool of broccoli ook lekker.
Eet je liever geen vlees? Laat de ham weg en gebruik in plaats hiervan stukjes gedroogde tomaten.
Dit ovengerecht combineert de voedzame romanesco en eiwitten uit eieren, wat een goede basis legt. Echter, de toevoeging van gekookte ham (bewerkt vlees), een ruime hoeveelheid kaas en roomboter in de puree verhoogt het gehalte aan verzadigd vet en calorieën aanzienlijk. Ook zal het zoutgehalte, mede door het bouillonblokje, de ham en kaas, aan de hogere kant zijn. Het is een gerecht om van te genieten, maar bij voorkeur met mate voor een gebalanceerd eetpatroon.
Energie | 683 kcal |
---|---|
Vetten | 36.2 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 17.9 g |
Koolhydraten | 51.1 g |
waarvan suikers | 7.3 g |
Vezels | 7.3 g |
Eiwitten | 38.9 g |
Zout | 4.7 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept