Romanesco met ham, gekookte eieren en kaaspuree

(Nog geen beoordelingen)

Ik had hard gekookte eieren over van een eerder gerecht. Die eieren vond ik wel passen wel bij de romanesco met gekookte ham. Daarna gegratineerd in de oven met aardappelpuree met kaas.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    50 min

Ingrediënten

Aantal porties:
3

Benodigdheden

  • Vergiet
  • Aardappelstamper
  • 2 pannen (voor de aardappelen en romanesco)
  • Ovenschaal

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder -warmte.
  2. Stap 2 Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet de aardappelen af en laat ze nog even goed droog stomen. Stamp de aardappelen fijn met de roomboter, melk en de helft van de geraspte kaas. Maak de aardappelpuree op smaak met peper en nootmuskaat.
  3. Stap 3 Kook de roosjes romanesco beetgaar in water met een bouillontablet, Laat de romanesco goed uitlekken in een vergiet.
  4. Stap 4 Meng de uitgelekte romanesco met de ham en de eieren en doe de groente over in een ovenschaal.
  5. Stap 5 Verdeel de kaaspuree over de romanesco.
  6. Stap 6 Strooi de rest van de kaas over de puree en zet de schaal plm. 25 tot 30 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot de kaaspuree een goudbruine kleur heeft gekregen

Tip

In plaats van romanesco is bloemkool of broccoli ook lekker.

Eet je liever geen vlees? Laat de ham weg en gebruik in plaats hiervan stukjes gedroogde tomaten.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 121 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 20 september 2024

Tip

In plaats van romanesco is bloemkool of broccoli ook lekker.

Eet je liever geen vlees? Laat de ham weg en gebruik in plaats hiervan stukjes gedroogde tomaten.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 683 kcal
Vetten 36.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 17.9 g
Koolhydraten 51.1 g
waarvan suikers 7.3 g
Vezels 7.3 g
Eiwitten 38.9 g
Zout 4.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account