Heerlijk en makkelijk te maken, deze witte bonen hummus is een perfecte, eiwitrijke dip die iedereen zal bevallen. Ideaal voor feestjes of als gezond tussendoortje, dit recept geeft een nieuwe draai aan de traditionele kikkererwtenhummus.
Bewaar restjes maximaal 5 dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast. Voeg een dun laagje olijfolie toe, zodat het langer vers blijft.
Bewaar restjes maximaal 5 dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast. Voeg een dun laagje olijfolie toe, zodat het langer vers blijft.
Deze witte bonen hummus is een erg gezonde keuze. Hij zit vol goede voedingsstoffen uit de bonen, zoals eiwitten die helpen bij de spieropbouw en vezels die goed zijn voor je spijsvertering. De tahini (sesampasta) en olijfolie leveren gezonde vetten. Knoflook en citroensap geven smaak en extra vitamientjes, zonder onnodige toevoegingen. Er zit ook maar weinig zout in. Als je de hummus eet met verse groenten, heb je een top tussendoortje of voorgerecht!
Energie | 260 kcal |
---|---|
Vetten | 9 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 1.2 g |
Koolhydraten | 33.6 g |
waarvan suikers | 1.3 g |
Vezels | 13.7 g |
Eiwitten | 13.8 g |
Zout | 0.5 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept