Witte Bonen Hummus

(Nog geen beoordelingen)

Heerlijk en makkelijk te maken, deze witte bonen hummus is een perfecte, eiwitrijke dip die iedereen zal bevallen. Ideaal voor feestjes of als gezond tussendoortje, dit recept geeft een nieuwe draai aan de traditionele kikkererwtenhummus.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    4 min
  • Totaal
    14 min

Ingrediënten

Aantal porties:
12

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Kleine koekenpan

Bereiding

  1. Stap 1 Zet alle ingrediënten klaar voordat je begint.
  2. Stap 2 Verhit in een kleine koekenpan op middelhoog vuur de geplette knoflook met olijfolie.
  3. Stap 3 Bak de knoflook zachtjes totdat het een lichte kleur heeft, ongeveer 4 minuten. Haal de pan van het vuur.
  4. Stap 4 Maal in een keukenmachine de cannellinibonen, tahini, de olijfolie met knoflook uit de koekenpan, citroensap, zout en peper.
  5. Stap 5 Meng tot een gladde massa terwijl je geleidelijk koud water toevoegt om de hummus te verdunnen.
  6. Stap 6 Proef en pas naar smaak de hoeveelheid peper en zout aan.
  7. Stap 7 Serveer de hummus met verse groenten, geroosterd pitabrood of crackers.

Tip

Bewaar restjes maximaal 5 dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast. Voeg een dun laagje olijfolie toe, zodat het langer vers blijft.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 98 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 19 september 2024

Tip

Bewaar restjes maximaal 5 dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast. Voeg een dun laagje olijfolie toe, zodat het langer vers blijft.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 260 kcal
Vetten 9 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.2 g
Koolhydraten 33.6 g
waarvan suikers 1.3 g
Vezels 13.7 g
Eiwitten 13.8 g
Zout 0.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account