Met gehakt gevulde grote kastanjechampignons in tomatensaus met kaas

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

De kastanjechampignons in de supermarkt waren zo groot dat ik besloot ze te vullen met gekruid gehakt. Ik heb de champignons eerst in bouillon een paar minuten voorgekookt omdat ze anders gauw droog worden. Daarna gevuld en gebakken in de oven met een lekkere tomatensaus met geraspte kaas.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    40 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Gevulde paddenstoelen
  2. Tomatensaus

Benodigdheden

  • Ovenschaal
  • Pannen
  • Vergiet of zeef

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
  2. Stap 2 Breng het water met de paddenstoelenbouillontablet aan de kook.Doe champignons in de bouillon en laat dit een paar minuten zachtjes sudderen. Haal de paddenstoelen eruit en laat ze goed uitlekken in een zeef of vergiet.
  3. Stap 3 Maak de tomatensaus: verhit de olie in een kleine pan en bak hierin de sjalot en de knoflook glazig. Voeg de inhoud van het blokje tomatenblokjes eraan toe. Maak de saus op smaak met tijm, peper, zout en honing. Doe de saus over in een grote ovenschaal.
  4. Stap 4 Meng het gehakt met de stukjes chorizo, los geklopt ei en paneermeel. Kruid het gehakt met de sjalot-snippers, knoflook. peper, zout, paprikapoeder. Vul elke uitgelekte champignon met een flink balletje gehakt.
  5. Stap 5 Zet de gevulde champignons naast elkaar in de tomatensaus in de ovenschaal. Strooi de geraspte kaas erover.
  6. Stap 6 Zet de schaal 20 tot 25 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Je kunt de champignons al ruim tevoren maken. Bak de paddenstoelen dan plm. 10 minuten voor en later nogmaals 25 minuten.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 512 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 14 september 2024

Tip

Je kunt de champignons al ruim tevoren maken. Bak de paddenstoelen dan plm. 10 minuten voor en later nogmaals 25 minuten.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 388 kcal
Vetten 27.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 10.9 g
Koolhydraten 13.3 g
waarvan suikers 4.4 g
Vezels 1.6 g
Eiwitten 21.4 g
Zout 3.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account