De kastanjechampignons in de supermarkt waren zo groot dat ik besloot ze te vullen met gekruid gehakt. Ik heb de champignons eerst in bouillon een paar minuten voorgekookt omdat ze anders gauw droog worden. Daarna gevuld en gebakken in de oven met een lekkere tomatensaus met geraspte kaas.
Je kunt de champignons al ruim tevoren maken. Bak de paddenstoelen dan plm. 10 minuten voor en later nogmaals 25 minuten.
Je kunt de champignons al ruim tevoren maken. Bak de paddenstoelen dan plm. 10 minuten voor en later nogmaals 25 minuten.
Deze gevulde champignons bevatten groenten zoals champignons en tomaat, en ook eiwitten uit gehakt en kaas. Dat is een pluspunt. Aan de andere kant zorgen het rundergehakt (vermoedelijk de standaard, vettere variant), de chorizo, kaas en de twee bouillonblokjes samen voor een aanzienlijke hoeveelheid verzadigd vet en zout. Hierdoor is het een smakelijk, maar ook calorierijk gerecht. Voor een gezondere maaltijd kun je dit beter met mate eten, of kiezen voor mager gehakt, minder of geen chorizo, minder kaas, en een natriumarm bouillonblokje.
Energie | 388 kcal |
---|---|
Vetten | 27.5 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 10.9 g |
Koolhydraten | 13.3 g |
waarvan suikers | 4.4 g |
Vezels | 1.6 g |
Eiwitten | 21.4 g |
Zout | 3.5 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept