Aziatische knoflooknoedels

(Nog geen beoordelingen)

Deze Aziatische knoflooknoedels zijn een snelle en gemakkelijke maaltijd die Oosterse en Westerse smaken combineert. Met ingrediënten zoals sojasaus, oestersaus, boter en Parmezaanse kaas biedt het gerecht een explosie van umami. Perfect als bijgerecht of als snelle vegetarische hoofdmaaltijd.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Grote koekenpan

Bereiding

  1. Stap 1 Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Kook de noedels/pasta volgens de verpakking. Als je verse noedels gebruikt, hoef je ze misschien alleen maar te blancheren. Reserveer wat van het kookwater van de pasta, omdat je dat later nodig kunt hebben voor de saus.
  2. Stap 2 Verhit ondertussen de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de knoflook toe. Bak gedurende 5 minuten tot deze licht gekarameliseerd is.
  3. Stap 3 Roer de kurkuma (als je die gebruikt), oestersaus, sojasaus, suiker en sesamolie erdoor. Blijf 1 minuut roeren en voeg daarna de bosuien toe.
  4. Stap 4 Laat de bosuien ongeveer 30 seconden slinken en voeg als laatst de gekookte pasta en Parmezaanse kaas toe. Meng de noedels goed door elkaar.
  5. Stap 5 Als de saus te dik is, voeg je een paar eetlepels van het kookwater van de noedels toe om het te verdunnen. Direct serveren.

Tip

Gebruik verse eiernoedels voor een rijkere smaak.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 124 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 13 september 2024

Tip

Gebruik verse eiernoedels voor een rijkere smaak.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 468 kcal
Vetten 15 g
waarvan verzadigde vetzuren 9 g
Koolhydraten 68 g
waarvan suikers 3 g
Vezels 3 g
Eiwitten 14 g
Zout 1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
14 september 2024 om 12:38
Dat klinkt allemaal erg lekker. Ik heb het recept favoriet gezet om het op korte termijn te maken.
14 september 2024 om 16:22
Hoi Petra,

Leuk om te horen. Laat maar even weten hoe het heeft gesmaakt!