Aubergine Parmezaan Ovenschotel

(Nog geen beoordelingen)

Dit recept biedt een smaakvolle en gezonde maaltijd, gemaakt met geroosterde aubergine, verse mozzarella, marinara saus en basilicum. Het is een heerlijke vegetarische optie die gemakkelijk te bereiden is.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    40 min
  • Totaal
    1 uur

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Oven
  • Ondiepe schalen

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200°C en bedek 2 bakplaten met bakpapier.
  2. Stap 2 Klop in een middelgrote ondiepe schaal de eieren en amandelmelk door elkaar.
  3. Stap 3 Meng in een andere middelgrote ondiepe schaal het paneermeel, 100 gram Parmezaanse kaas, oregano, tijm, chilivlokken, zout en meerdere draaien van de pepermolen.
  4. Stap 4 Doop de aubergineplakken in het eimengsel en vervolgens in het paneermeelmengsel.
  5. Stap 5 Leg ze op de bakplaten, besprenkel ze met olijfolie en bak ze 18 minuten of tot ze zacht en goudbruin zijn.
  6. Stap 6 Verspreid ongeveer 150 gram marinara saus op de bodem van een ovenschaal van 23x33 cm.
  7. Stap 7 Leg de helft van de aubergine, 300 gram marinara saus en de helft van de mozzarella er bovenop. Herhaal met de resterende aubergine, marinara saus en mozzarella.
  8. Stap 8 Bestrooi met de resterende 25 gram Parmezaanse kaas, besprenkel met olijfolie en bestrooi met een beetje extra zeezout.
  9. Stap 9 Bak het geheel 20 minuten of tot de kaas mooi gesmolten is. Zet de oven op de grill stand en grill het 2 tot 4 minuten of tot de kaas bruin en borrelend is.
  10. Stap 10 Haal uit de oven en garneer met verse basilicum.

Tip

Snijd de aubergine zo gelijkmatig mogelijk voor een gelijkmatige bereiding.

Rasp de Parmezaanse kaas zelf voor de beste smaak.

Vergeet de olijfolie niet, deze zorgt voor een mooie goudbruine en knapperige paneerlaag.

Voor de beste smaak breng je het gerecht tussen de lagen op smaak met peper en zout.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 139 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 10 september 2024

Tip

Snijd de aubergine zo gelijkmatig mogelijk voor een gelijkmatige bereiding.

Rasp de Parmezaanse kaas zelf voor de beste smaak.

Vergeet de olijfolie niet, deze zorgt voor een mooie goudbruine en knapperige paneerlaag.

Voor de beste smaak breng je het gerecht tussen de lagen op smaak met peper en zout.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 350 kcal
Vetten 22 g
waarvan verzadigde vetzuren 9 g
Koolhydraten 25 g
waarvan suikers 7 g
Vezels 5 g
Eiwitten 12 g
Zout 2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account