Mexicaanse Schotel uit de Slowcooker

(Nog geen beoordelingen)

Als je zin hebt in Mexicaans eten maar het toch gemakkelijk en gezond wilt houden, voldoet dit slowcooker recept aan alle eisen.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    6 uur
  • Totaal
    6 uur 10 min

Ingrediënten

Aantal porties:
8

Benodigdheden

  • Slowcooker
  • Pan

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of braadpan op middelhoog vuur. Voeg het gehakt en de ui toe. Bak en roer, terwijl je het vlees uit elkaar haalt, totdat het vlees niet meer roze is, ongeveer 5 minuten. Verplaats naar de bodem van een grote slowcooker.
  2. Stap 2 Voeg in de slowcooker de quinoa, enchiladasaus, zwarte bonen, tomaten, maïs, rode paprika, groene paprika, chilipoeder, komijn, knoflookpoeder en 125 ml water toe. Roer om alles te mengen, dek af en kook op hoog voor 2 1/2 tot 3 uur of op laag voor 5 tot 6 uur, totdat de vloeistof is opgenomen en de quinoa gaar is.
  3. Stap 3 Verwijder het deksel en roer. Proef en pas eventueel de kruiden naar wens aan. Roer de helft van de geraspte kaas erdoor en strooi de resterende kaas over de bovenkant. Dek af en kook op hoog totdat de kaas smelt, ongeveer 10 tot 15 minuten. Serveer warm met eventuele extra toppings.

Tip

Voor een vegetarische versie vervang je het vlees door extra bonen.

Overgebleven Mexicaanse schotel is heerlijk als topping voor nacho's.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 694 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 5 september 2024

Tip

Voor een vegetarische versie vervang je het vlees door extra bonen.

Overgebleven Mexicaanse schotel is heerlijk als topping voor nacho's.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 325 kcal
Vetten 8 g
waarvan verzadigde vetzuren 2 g
Koolhydraten 39 g
waarvan suikers 8 g
Vezels 9 g
Eiwitten 26 g
Zout 1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account