Als je zin hebt in Mexicaans eten maar het toch gemakkelijk en gezond wilt houden, voldoet dit slowcooker recept aan alle eisen.
Voor een vegetarische versie vervang je het vlees door extra bonen.
Overgebleven Mexicaanse schotel is heerlijk als topping voor nacho's.
Voor een vegetarische versie vervang je het vlees door extra bonen.
Overgebleven Mexicaanse schotel is heerlijk als topping voor nacho's.
Deze Mexicaanse schotel is een voedzame keuze. Het gerecht bevat mager gehakt of kip voor eiwitten, veel groenten zoals paprika, ui en maïs, en volkoren quinoa en zwarte bonen die rijk zijn aan vezels. Deze combinatie levert belangrijke voedingsstoffen. Let wel op de enchiladasaus; een zelfgemaakte variant of een versie met weinig zout en suiker is aan te raden. De hoeveelheid kaas per portie is gematigd. Met gezonde toppings zoals avocado of Griekse yoghurt maak je de maaltijd compleet.
Energie | 325 kcal |
---|---|
Vetten | 8 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 2 g |
Koolhydraten | 39 g |
waarvan suikers | 8 g |
Vezels | 9 g |
Eiwitten | 26 g |
Zout | 1 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept