Rode Enchiladasaus

(Nog geen beoordelingen)

Deze zelfgemaakte rode enchiladasaus is snel en eenvoudig te bereiden met alledaagse ingrediënten die je in de supermarkt kunt vinden. De saus is perfect voor zelfgemaakte enchilada's en geeft je de controle over het zoutgehalte en de pittigheid.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
28

Benodigdheden

  • Pan
  • Staafmixer of blender

Bereiding

  1. Stap 1 Roer in een middelgrote pan op middelhoog vuur de tomatenblokjes, chipotle pepers, adobosaus, knoflookpoeder, water of bouillon, zout, peper en suiker door elkaar.
  2. Stap 2 Breng het mengsel aan de kook en zet vervolgens het vuur laag.
  3. Stap 3 Laat zachtjes sudderen tot de saus dikker wordt, ongeveer 5 tot 10 minuten.
  4. Stap 4 Giet de saus over in een blender of gebruik een staafmixer en mix tot de saus glad is.

Tip

Wees voorzichtig tijdens het mixen en bescherm jezelf tegen hete spetters.

Maak het je eigen. Geroosterde knoflook is ook een heerlijke toevoeging.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 112 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 5 september 2024

Tip

Wees voorzichtig tijdens het mixen en bescherm jezelf tegen hete spetters.

Maak het je eigen. Geroosterde knoflook is ook een heerlijke toevoeging.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 11 kcal
Vetten 0.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 2 g
waarvan suikers 1 g
Vezels 1 g
Eiwitten 0.4 g
Zout 0.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account