Romige spitskoolsalade met stukjes appel en paprika

(Nog geen beoordelingen)

Zo lekker: heel fijn gesneden spitskool, kleine blokjes appel en paprika en een dressing van mayonaise en yoghurt.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Spitskoolsalade
  2. Dressing

Benodigdheden

  • Kom voor de dressing
  • Schaal voor de salade

Bereiding

  1. Stap 1 Meng de heel fijn gesneden spitskool met de stukjes appel, lente-ui, paprika en peterselie. Maak op smaak met peper en zout.
  2. Stap 2 Klop een dressing van de azijn, olie, mayonaise, yoghurt, paprikapoeder en honing. Maak op smaak met peper en zout.
  3. Stap 3 Meng de dressing door de spitskoolsalade.

Tip

Maak de salade een uurtje voor het opdienen. Niet te lang van tevoren want dan wordt de spitskool slap.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 131 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 5 september 2024

Tip

Maak de salade een uurtje voor het opdienen. Niet te lang van tevoren want dan wordt de spitskool slap.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 152 kcal
Vetten 12.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.5 g
Koolhydraten 10.4 g
waarvan suikers 5.3 g
Vezels 2.3 g
Eiwitten 1.2 g
Zout 0.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account