Empanadas

(Nog geen beoordelingen)

Empanadas zijn heerlijke hapjes gevuld met een smaakvolle rundergehaktvulling, verpakt in een knapperig en boterachtig deeg. Deze empanadas worden gebakken in plaats van gefrituurd, waardoor ze iets lichter zijn en ideaal om vooraf te bereiden.

  • Voorbereiding
    30 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    50 min

Ingrediënten

Aantal porties:
20
  1. Deeg
  2. Vulling
  3. Eimengsel

Benodigdheden

  • Pan
  • Kom
  • Vershoudfolie
  • Oven

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg het water en de boter toe, zorg de boter volledig smelt.
  2. Stap 2 Meng in een grote kom bloem, zout en paprikapoeder en maak een kuiltje in het midden.
  3. Stap 3 Giet een beetje van het warme botermengsel in het kuiltje en meng met je vingertoppen om een natte pasta te maken.
  4. Stap 4 Voeg de rest van de vloeistof toe en kneed het deeg met je handen tot je een nat, olieachtig deeg krijgt.
  5. Stap 5 Wikkel het deeg in vershoudfolie en koel minstens 2 uur in de koelkast.
  6. Stap 6 Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een grote bakplaat met bakpapier.
  7. Stap 7 Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  8. Stap 8 Bak het gehakt, ongeveer 10 minuten, tot het bruin is. Haal het vlees met een schuimspaan eruit en zet apart. Bewaar 2 eetlepels van het achterbleven vocht, giet de rest af.
  9. Stap 9 Met de resterende eetlepel olijfolie en de 2 eetlepels achtergebleven olie bak je de ui tot deze glazig is, 10-15 minuten.
  10. Stap 10 Voeg de paprika's, erwten, knoflook en kruiden toe en bak enkele minuten.
  11. Stap 11 Deglaceer (aanbaksels losmaken) de pan met runderbouillon en voeg dan de tomatenpuree toe.
  12. Stap 12 Als de tomatenpuree is opgelost, roer je het vlees en de aardappelen erdoor.
  13. Stap 13 Haal van het vuur. Maak balletjes ter grootte van een golfbal van het gekoelde deeg.
  14. Stap 14 Gebruik een deegroller op een licht met bloem bestoven werkvlak om de ballen uit te rollen tot cirkels van ongeveer 0,5 centimeter dikte en 12,5 centimeter diameter.
  15. Stap 15 Plaats 2 volle eetlepels van de vulling in het midden van elke deegcirkel. Voeg 0,5 theelepel bosuien toe aan elke cirkel en bestrooi, indien gewenst, licht met kaas.
  16. Stap 16 Om het eimengsel te maken Klop je het ei en het water lichtjes door elkaar.
  17. Stap 17 Bestrijk lichtjes één halve rand van de cirkel met een beetje van het eimengsel.
  18. Stap 18 Vouw het deeg dubbel om een halve maanvorm te creëren en druk de randen stevig vast om af te sluiten. Druk de randen aan met de achterkant van een vork.
  19. Stap 19 Plaats de empanada's op de bakplaat. en bestrijk de empanada's voorzichtig met het eimengsel.
  20. Stap 20 Bak de empanadas tot ze goudbruin zijn, ongeveer 20 minuten. Warm serveren.

Tip

De deeg kan 2 dagen van tevoren in de koelkast worden bewaard. De vulling kan een dag van tevoren worden bereid.

Ongebakken empanadas kunnen tot 2 dagen gekoeld en afgedekt bewaard worden. De bakduur hoeft niet aangepast te worden.

Vries ongebakken empanadas in op een plaat en bewaar ze vervolgens in een diepvrieszak. Voor ingrevroren empanadas voeg je een paar minuten extra baktijd toe.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 150 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 5 september 2024

Tip

De deeg kan 2 dagen van tevoren in de koelkast worden bewaard. De vulling kan een dag van tevoren worden bereid.

Ongebakken empanadas kunnen tot 2 dagen gekoeld en afgedekt bewaard worden. De bakduur hoeft niet aangepast te worden.

Vries ongebakken empanadas in op een plaat en bewaar ze vervolgens in een diepvrieszak. Voor ingrevroren empanadas voeg je een paar minuten extra baktijd toe.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 217 kcal
Vetten 14 g
waarvan verzadigde vetzuren 6.4 g
Koolhydraten 16.3 g
waarvan suikers 0.8 g
Vezels 1 g
Eiwitten 6.6 g
Zout 0.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account