Dit recept voor zalm met een korst van pistachenoten maakt van gewone zalm iets bijzonders door het te bedekken met een smaakvolle korst. Je kunt het in minder dan 30 minuten op tafel hebben voor een snelle doordeweekse maaltijd of voor een diner met gasten. Serveer het met een gekoeld glas Sauvignon Blanc.
Zalmfilets die 2,5 tot 3 cm dik zijn, werken het beste.
Zalmfilets die 2,5 tot 3 cm dik zijn, werken het beste.
Deze zalm met pistachekorst is een voedzame keuze, voornamelijk dankzij de gezonde omega-3 vetzuren uit de zalm en de onverzadigde vetten en vezels uit de pistachenoten. De toevoeging van panko, Parmezaanse kaas en boter aan de korst verhoogt het gehalte aan verzadigd vet, zout en geraffineerde koolhydraten enigszins, maar de gebruikte hoeveelheden zijn relatief beperkt per portie. Over het algemeen is dit een eiwitrijk en smaakvol gerecht met veel gezonde vetten.
Energie | 459 kcal |
---|---|
Vetten | 32 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 7 g |
Koolhydraten | 7 g |
waarvan suikers | 1 g |
Vezels | 2 g |
Eiwitten | 36 g |
Zout | 0.8 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept