Zalm met een Korst van Pistache

(Nog geen beoordelingen)

Dit recept voor zalm met een korst van pistachenoten maakt van gewone zalm iets bijzonders door het te bedekken met een smaakvolle korst. Je kunt het in minder dan 30 minuten op tafel hebben voor een snelle doordeweekse maaltijd of voor een diner met gasten. Serveer het met een gekoeld glas Sauvignon Blanc.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min
Pinterest
Zalm met een Korst van Pistache
Zalm is rijk aan omega-3 vetzuren, wat het een populaire en hart-gezonde keuze maakt in diëten over de hele wereld.

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 190 graden C.
  2. Stap 2 Meng de pistachenoten, broodkruimels, Parmezaanse kaas en gesmolten boter in een kleine kom. Roer met een vork tot het gelijkmatig gemengd is.
  3. Stap 3 Kruid de zalmfilets met een beetje zout en peper aan beide kanten.
  4. Stap 4 Verhit olijfolie in een grote, ovenbestendige koekenpan op middelhoog vuur. Bak de zalmfilets, met de vleeskant naar beneden, 2 tot 3 minuten. Zet het vuur uit en draai de zalmstukken om zodat de huidkant naar beneden ligt.
  5. Stap 5 Bestrijk de bovenkant van de zalm gelijkmatig met Dijonmosterd. Bedek met het pistachemengsel, druk het mengsel op de zalm.
  6. Stap 6 Bak in de voorverwarmde oven tot de zalm gemakkelijk uit elkaar valt met een vork, 10 tot 12 minuten. Serveer met de partjes citroen.

Tip

Zalmfilets die 2,5 tot 3 cm dik zijn, werken het beste.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 1349 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 18 februari 2024

Tip

Zalmfilets die 2,5 tot 3 cm dik zijn, werken het beste.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 459 kcal
Vetten 32 g
waarvan verzadigde vetzuren 7 g
Koolhydraten 7 g
waarvan suikers 1 g
Vezels 2 g
Eiwitten 36 g
Zout 0.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account