Carrot Cake (Worteltaart)

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze gemakkelijk te maken carrot cake, ofwel worteltaart, is verrukkelijk dankzij de subtiele kruiden en smeuïge structuur. De romige roomkaasglazuur maakt het helemaal af, maar de taart is ook heerlijk zonder! Ideaal voor iedere gelegenheid.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    45 min
  • Totaal
    1 uur 5 min

Ingrediënten

Aantal porties:
16
  1. Carrot cake
  2. Glazuur

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven en voor op 175°C.
  2. Stap 2 Vet twee ronde cakevormen van 23 cm in, bekleed de bodems met bakpapier en vet de zijkanten in.
  3. Stap 3 Meng bloem, bakpoeder, zout en kaneel in een middelgrote kom tot het goed gemengd is.
  4. Stap 4 Meng in een aparte kom de olie, kristalsuiker, bruine suiker en vanille. Voeg de eieren een voor een toe en meng goed na elke toevoeging.
  5. Stap 5 Stap over op een grote rubberen spatel. Schraap de zijkanten en de bodem van de kom glad, voeg dan de droge ingrediënten in drie delen toe, zachtjes roerend tot ze verdwijnen en het beslag glad is.
  6. Stap 6 Roer als laatste de wortels, noten en rozijnen erdoor.
  7. Stap 7 Verdeel het cakebeslag over de twee cakevormen. Bak tot de bovenkanten veerkrachtig zijn en wanneer een tandenstoker die in het midden van de cake wordt gestoken er schoon uitkomt. Ongeveerr 35 tot 45 minuten.
  8. Stap 8 Laat de taart 15 minuten in de vorm afkoelen en leg dan voorzichtig op een koelrek. Verwijder het bakpapier en laat volledig afkoelen.
  9. Stap 9 Klop in een grote kom de roomkaas met een handmixer op middelhoog tempo tot het glad en romig is, ongeveer 1 minuut.
  10. Stap 10 Klop de poedersuiker en maïzena erdoor. Ik vind het prettig om de poedersuiker en maïzena over de roomkaas te zeven om klontjes te voorkomen. Als je geen fijne zeef hebt, voeg dan de maïzena en poedersuiker in kleine stapjes toe.
  11. Stap 11 Giet de slagroom erbij. Klop op gemiddelde snelheid gedurende 2 tot 3 minuten of tot het glazuur luchtig en romig is. Dit glazuur lijkt op de textuur van opgeklopte room. Koel afgedekt totdat je klaar bent om de taart te glazuren.
  12. Stap 12 Als de cakelagen volledig afgekoeld zijn, glazuur je de bovenkant van één cakelaag en plaats de tweede cakelaag er bovenop.
  13. Stap 13 Gebruik het resterende glazuur voor de bovenkant van de worteltaart. Indien je genoeg glazuur hebt kun je ook de zijkanten versieren. Maak af met een handjevol noten bovenop.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 1020 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 30 augustus 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 535 kcal
Vetten 33.4 g
waarvan verzadigde vetzuren 6.9 g
Koolhydraten 56.4 g
waarvan suikers 40.5 g
Vezels 2.4 g
Eiwitten 5.6 g
Zout 0.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account