Vegetarische cannelloni met spinazie, paddenstoelen en roomkaas

(Nog geen beoordelingen)

Voor deze cannelloni het ik koelverse vellen lasagne gebruikt die ik met een vulling van spinazie, paddenstoelen en roomkaas heb opgerold. Op de bodem van de schaal tomatensaus en over de cannelloni room en geraspte kaas.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    50 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. Cannellonivulling
  2. Tomatensaus

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Steelpan
  • Ovenschaal

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
  2. Stap 2 Maak eerst de saus. Verhit de olie in een steelpan en bak hierin de prei, sjalot en knoflook zacht. Voeg de tomatenpolpa hieraan toe. Vul het lege blikje van de tomatenpolpa met water en voeg dit er ook aan toe.
  3. Stap 3 Maak de saus op smaak met de verkruimelde bouillontablet, honing en oregano. Laat de saus zachtjes een tijdje sudderen. Verdeel het grootste deel van de tomatensaus over de ovenschaal.
  4. Stap 4 Maak de vulling door de beide oliesoorten te verhitten in een grote koekenpan. Bak hierin de paddenstoelen tot al het vocht is verdwenen. Bak de spinazie, ui en knoflook even mee. Laat de vulling een beetje afkoelen.
  5. Stap 5 Meng dan de roomkaas goed door de spinazie/paddenstoelenvulling en maak op smaak met peper, zout, nootmuskaat en worcestersaus.
  6. Stap 6 Meng het los geklopte ei en de paneermeel door de vulling.
  7. Stap 7 Leg op elk vel lasagne een plakje kaas en 1/6 deel van de vulling,
  8. Stap 8 Rol het vel lasagne op en leg deze met de naad naar beneden in de tomatensaus in de ovenschaal. Ga zo door tot alle vellen zijn opgebruikt.
  9. Stap 9 Verdeel het restant van de tomatensaus over de bovenkant van de cannelloni. Giet de slagroom erover. Zorg dat alle cannelloni is bedekt met vocht. Strooi de geraspte kaas erover.
  10. Stap 10 Zet de schaal plm. 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Tip

In plaats van gemende paddenstoelen zijn kastanjechampignons ook lekker.

Heb je geen truffelolie? Gebruik dan 2 eetlepels zonnebloemolie.

De cannelloni kun je heel goed invriezen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 131 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 27 augustus 2024

Tip

In plaats van gemende paddenstoelen zijn kastanjechampignons ook lekker.

Heb je geen truffelolie? Gebruik dan 2 eetlepels zonnebloemolie.

De cannelloni kun je heel goed invriezen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 1235 kcal
Vetten 66.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 29.5 g
Koolhydraten 111.2 g
waarvan suikers 19.3 g
Vezels 9.6 g
Eiwitten g
Zout 5.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account