Krokante Knolraap Frietjes

(Nog geen beoordelingen)

Dit is een recept voor heerlijk krokante groentefrietjes gemaakt van knolraap: een gezonde twist op een klassieke snack. Tover knolraap om tot goudbruine, heerlijke frietjes die verrassen en voeden. Perfect als bijzonder bijgerecht of als gezonde snack!

  • Voorbereiding
    25 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    45 min
Knolraap Frietjes
Knolraap, ook wel bekend als meiraap, is rijk aan vitamine C en werd tijdens de Eerste Wereldoorlog gebruikt als vervanging voor aardappelen.

Ingrediënten

Aantal porties:
8

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met een stuk aluminiumfolie en vet lichtjes in.
  2. Stap 2 Schil de knolrapen en snijd ze in friet-vormige stokjes, ongeveer 0,75 cm bij 10 cm. Doe ze in een grote kom en meng goed met plantaardige olie.
  3. Stap 3 Meng de Parmezaanse kaas, knoflookzout, paprikapoeder en uienpoeder in een grote hersluitbare plastic zak. Schud alles tot het goed gemengd is.
  4. Stap 4 Doe de gesneden knolrapen in de zak en schud tot ze gelijkmatig bedekt zijn met de kruiden.
  5. Stap 5 Verspreid ze op de bakplaat.
  6. Stap 6 Bak in de voorverwarmde oven totdat de buitenkant knapperig is en de binnenkant zacht, ongeveer 20 minuten. Je kunt ze direct serveren.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 215 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 14 februari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 83 kcal
Vetten 3 g
waarvan verzadigde vetzuren 1 g
Koolhydraten 12 g
waarvan suikers 7 g
Vezels 3 g
Eiwitten 3 g
Zout 1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account