Bulgogi Koreaans wokgerecht

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Dit gerecht ben ik ooit op Smulweb geplaatst met shiitake. Helaas ben ik deze paddenstoel niet in Denemarken tegen gekomen en heb mijn toevlucht moeten nemen tot de meer bekende witte champignon. Een uitdaging, maar zeker ook lekker.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    7 min
  • Totaal
    17 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Wok
  • Snijplank
  • Mes
  • Staafmixer

Bereiding

  1. Stap 1 Maal met de staafmixer de sjalot, knoflook, gember, sojasaus en de basterdsuiker tot een puree.
  2. Stap 2 Voeg appel of perensap, sesamolie chilipoeder naar smaak toe.
  3. Stap 3 Roer alles goed door en werk er de biefstuk reepjes door. Voeg een snufje zout toe en roer nogmaals door.
  4. Stap 4 Zet dit geheel minimaal 30 minuten koel en afgedekt weg om te marineren.
  5. Stap 5 Kook de rijst volgens de bereidingswijze gaar.
  6. Stap 6 Verhit de wok goed en bak de champignons enkele minuten. Voeg het vlees toe en bak enkele minuten mee.
  7. Stap 7 Serveer de Bulgogi op de rijst en garneer met bosui en sesamzaad.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Mocht je shiitake gebruiken, wok ze dan tegelijk met het vlees.

Gehalveerde champignons os in plakjes even voorbakken.

Dit gerecht heeft weinig groente, ik heb er een salade van rauwkost bij geserveerd.

Nog beter om in de ochtenduren het vlees al in de marinade te zetten.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Lidy
Lidy
366 recepten
  • Donateur
  • 790 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 7 augustus 2024

Tip

Mocht je shiitake gebruiken, wok ze dan tegelijk met het vlees.

Gehalveerde champignons os in plakjes even voorbakken.

Dit gerecht heeft weinig groente, ik heb er een salade van rauwkost bij geserveerd.

Nog beter om in de ochtenduren het vlees al in de marinade te zetten.

Voedingswaarden

Per portie
6 / 10
Goede basis, aandachtspunten

Dit gerecht scoort een 6. Het levert een goede portie eiwitten dankzij de biefstuk en bevat weliswaar wat groenten zoals champignons en bosui, maar de totale hoeveelheid groenten is aan de lage kant voor een volwaardige, gezonde maaltijd. Hierdoor blijven de vezels en vitamines wat achter. Daarnaast zorgen de sojasaus en de toegevoegde suiker voor een relatief hoge inname van zout en suiker. Het is een redelijke basis die met meer groenten, eventueel volkorenrijst, en aandacht voor zout en suiker een stuk gezonder kan.

Energie 607 kcal
Vetten 14.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 3 g
Koolhydraten 75.4 g
waarvan suikers 7.7 g
Vezels 4.6 g
Eiwitten 44.4 g
Zout 1.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account