Dit gerecht ben ik ooit op Smulweb geplaatst met shiitake. Helaas ben ik deze paddenstoel niet in Denemarken tegen gekomen en heb mijn toevlucht moeten nemen tot de meer bekende witte champignon. Een uitdaging, maar zeker ook lekker.
Mocht je shiitake gebruiken, wok ze dan tegelijk met het vlees.
Gehalveerde champignons os in plakjes even voorbakken.
Dit gerecht heeft weinig groente, ik heb er een salade van rauwkost bij geserveerd.
Nog beter om in de ochtenduren het vlees al in de marinade te zetten.
Mocht je shiitake gebruiken, wok ze dan tegelijk met het vlees.
Gehalveerde champignons os in plakjes even voorbakken.
Dit gerecht heeft weinig groente, ik heb er een salade van rauwkost bij geserveerd.
Nog beter om in de ochtenduren het vlees al in de marinade te zetten.
Dit gerecht scoort een 6. Het levert een goede portie eiwitten dankzij de biefstuk en bevat weliswaar wat groenten zoals champignons en bosui, maar de totale hoeveelheid groenten is aan de lage kant voor een volwaardige, gezonde maaltijd. Hierdoor blijven de vezels en vitamines wat achter. Daarnaast zorgen de sojasaus en de toegevoegde suiker voor een relatief hoge inname van zout en suiker. Het is een redelijke basis die met meer groenten, eventueel volkorenrijst, en aandacht voor zout en suiker een stuk gezonder kan.
Energie | 607 kcal |
---|---|
Vetten | 14.6 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 3 g |
Koolhydraten | 75.4 g |
waarvan suikers | 7.7 g |
Vezels | 4.6 g |
Eiwitten | 44.4 g |
Zout | 1.4 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept