Griekse bonensalade met paprika, tomaat, komkommer, olijven en feta

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Griekse reuzenbonen, boterbonen, gele paprika, stukjes tomaat, komkommer, zwarte olijven en verkruimelde feta vormen samen met een lekkere dressing deze heerlijke vegetarische salade,

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Samenstelling salade
  2. Dressing

Benodigdheden

  • Schaal voor de salade
  • Schaaltje om de dressing te maken
  • Vergiet

Bereiding

  1. Stap 1 Meng de ingrediënten voor de salade, behalve de feta, door elkaar.
  2. Stap 2 Klop de ingrediënten genoemd onder "dressing" door elkaar.
  3. Stap 3 Meng de salade met de dressing.
  4. Stap 4 Laat de salade minimaal 1 uur goed intrekken. Af en toe omscheppen.
  5. Stap 5 Verdeel de verkruimelde feta over de salade en dien de salade op.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Ik spoel bonen in tomatensaus uit een blik altijd af. Ik vind de tomatensaus vaak niet echt lekker, maar de saus is sowieso al in de bonen getrokken dus smaken de bonen toch anders dan gewone witte bonen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Petra
Petra
426 recepten
  • Donateur
  • 2253 keer bekeken
  • 4 keer bewaard
  • 22 juli 2024

Tip

Ik spoel bonen in tomatensaus uit een blik altijd af. Ik vind de tomatensaus vaak niet echt lekker, maar de saus is sowieso al in de bonen getrokken dus smaken de bonen toch anders dan gewone witte bonen.

Voedingswaarden

Per portie
8 / 10
Voedzame keuze

Deze Griekse bonensalade is een voedzame keuze, rijk aan vezels en vitaminen dankzij de overvloed aan groenten zoals paprika, tomaat en komkommer, en peulvruchten zoals reuzenbonen en boterbonen. De dressing met olijfolie voegt gezonde vetten toe. Hoewel feta en een beetje honing in de dressing aanwezig zijn, blijft de salade overwegend gezond, zeker omdat de bonen uit blik worden afgespoeld, wat helpt om overtollig zout en suiker te verminderen. Het is een prima bron van plantaardige eiwitten en draagt bij aan een gevarieerd eetpatroon.

Energie 494 kcal
Vetten 18.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 5.3 g
Koolhydraten 60.2 g
waarvan suikers 12.1 g
Vezels 17.3 g
Eiwitten 22.7 g
Zout 1.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account