Pruimentaartje uit de airfryer

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze pruimentaart heb ik gemaakt van cakedeeg met wat amandelmeel en kwetsen. Kwetsen zijn stevige pruimen dus erg geschikt om mee te bakken. Hier in Duitsland heel geliefd.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    40 min
  • Totaal
    55 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Springvorm van 20 cm doorsnede
  • Mixer
  • Deegkom
  • Spatel

Bereiding

  1. Stap 1 Roer de boter met de suiker en het zout glad.
  2. Stap 2 Voeg één voor één de eieren toe. (Het volgende ei pas als het eerste ei is opgenomen)
  3. Stap 3 Meng het bloem met het bakpoeder en het amandelmeel.
  4. Stap 4 Voeg de bloemmassa in delen eraan toe. Kort mixen anders wordt het deeg te stijf.
  5. Stap 5 Doe het deeg over in de ingevette en met amandelmeel bestrooide springvorm.
  6. Stap 6 Verdeel de halve pruimen over het deeg.
  7. Stap 7 Strooi wat suiker en wat amandelschaafsel over de pruimen.
  8. Stap 8 Zet de vorm in de nog koude Airfryer.
  9. Stap 9 Zet de Airfryer op 160 graden en bak de taart 40 tot 45 minuten.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Lekker met slagroom.

Heb je de volgende dag of later nog wat van de taart over dan kun je de taart gerust nog een paar minuten weer in de Airfyer zetten. De taart smaakt dan weer helemaal vers.

Ook lekker met kersen, kruisbessen of appel.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 1335 keer bekeken
  • 4 keer bewaard
  • 22 juli 2024

Tip

Lekker met slagroom.

Heb je de volgende dag of later nog wat van de taart over dan kun je de taart gerust nog een paar minuten weer in de Airfyer zetten. De taart smaakt dan weer helemaal vers.

Ook lekker met kersen, kruisbessen of appel.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 356 kcal
Vetten 17.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 9.1 g
Koolhydraten 46.5 g
waarvan suikers 30.7 g
Vezels 3 g
Eiwitten 5.7 g
Zout 0.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account