Een vegetarische bloemkoolschotel met reepjes gebakken oesterzwammen, gedroogde tomaatjes en een lichte kaassaus.
Ik had een groene bloemkool in de veronderstelling dat het een romanesco was. Niet dus. Maar dit recept met een gewone witte bloemkool is zeker zo lekker.
Wij hebben er gebakken krieltjes en een groene salade bij gegeten.
Ik had een groene bloemkool in de veronderstelling dat het een romanesco was. Niet dus. Maar dit recept met een gewone witte bloemkool is zeker zo lekker.
Wij hebben er gebakken krieltjes en een groene salade bij gegeten.
Deze bloemkoolschotel is rijk aan groenten zoals bloemkool en oesterzwammen, wat positief is. De kaassaus, bereid met roomboter, Parmezaanse kaas en crème fraîche, maakt het gerecht echter calorierijker en vetter, met name door verzadigd vet. Ook kunnen bouillonblokjes en zongedroogde tomaten op olie het zout- en vetgehalte verhogen. Hierdoor is het een smakelijk gerecht, maar minder licht dan het op het eerste gezicht lijkt.
Energie | 283 kcal |
---|---|
Vetten | 17.1 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 9.7 g |
Koolhydraten | 18.7 g |
waarvan suikers | 7.2 g |
Vezels | 3.3 g |
Eiwitten | 15.5 g |
Zout | 3.3 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept