Bloemkoolschotel met oesterzwammen en gedroogde tomaten

(Nog geen beoordelingen)

Een vegetarische bloemkoolschotel met reepjes gebakken oesterzwammen, gedroogde tomaatjes en een lichte kaassaus.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    40 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Bloemkool
  2. Kaassaus

Benodigdheden

  • Pan
  • Steelpan
  • Ovenschaal
  • Vergiet

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de bloemkool beetgaar in water met bouillontabletten. Laat de bloemkool heel goed uitlekken in een vergiet.
  2. Stap 2 Verhit 1 eetlepel van de tomatenolie in een koekenpan en bak hierin de reepjes oesterzwammen lichtbruin. Bak de gesnipperde sjalot even mee. Voeg de reepjes gedroogde tomaten hieraan toe.
  3. Stap 3 Meng de goed uitgelekte bloemkoolroosjes door de oesterzwammen en de gedroogde tomaten. Doe de bloemkool over in een ovenschaal.
  4. Stap 4 Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  5. Stap 5 Smelt de boter in een steelpan. Voeg in één keer de bloem hieraan toe. Goed blijven roeren tot er geen klontjes meer zijn.
  6. Stap 6 Voeg beetje bij beetje de melk hieraan toe. Steeds goed blijven roeren. Maak de saus op smaak met de crème fraîche, peper, zout, mespunt nootmuskaat en de helft van de Parmezaanse kaas.
  7. Stap 7 Giet de saus over de bloemkool en strooi de rest van de kaas erover.
  8. Stap 8 Zet de schaal plm. 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot alles een lichtbruine kleur heeft gekregen.

Tip

Ik had een groene bloemkool in de veronderstelling dat het een romanesco was. Niet dus. Maar dit recept met een gewone witte bloemkool is zeker zo lekker.

Wij hebben er gebakken krieltjes en een groene salade bij gegeten.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 582 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 14 juli 2024

Tip

Ik had een groene bloemkool in de veronderstelling dat het een romanesco was. Niet dus. Maar dit recept met een gewone witte bloemkool is zeker zo lekker.

Wij hebben er gebakken krieltjes en een groene salade bij gegeten.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 283 kcal
Vetten 17.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 9.7 g
Koolhydraten 18.7 g
waarvan suikers 7.2 g
Vezels 3.3 g
Eiwitten 15.5 g
Zout 3.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account