In de maanden juni en juli zijn de cantharellen er weer. Ik kan er niet aan voorbijgaan. Heerlijk in bijvoorbeeld deze risotto. Naast de cantharellen heb ik kleine stukjes sperziebonen aan de risotto toegevoegd.
In plaats van sperziebonen doperwten gebruiken. (één van onze gasten hield niet van doperwten).
In plaats van Pecorino is Parmezaanse kaas ook lekker.
In plaats van sperziebonen doperwten gebruiken. (één van onze gasten hield niet van doperwten).
In plaats van Pecorino is Parmezaanse kaas ook lekker.
Deze risotto met cantharellen en sperziebonen is een smaakvol gerecht dat een redelijke hoeveelheid groenten levert en olijfolie als basisvet gebruikt. Risottorijst zorgt voor de nodige koolhydraten. De toevoeging van Pecorino kaas en crème fraîche maakt het romig en rijk, maar verhoogt ook de hoeveelheid verzadigd vet en calorieën. Het zoutgehalte kan ook een aandachtspunt zijn, afhankelijk van de gebruikte bouillon en de hoeveelheid toegevoegd zout. Het is een gerecht om van te genieten, maar het is goed om bewust te zijn van deze aspecten voor een gebalanceerd voedingspatroon.
Energie | 531 kcal |
---|---|
Vetten | 17 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 6.3 g |
Koolhydraten | 72.7 g |
waarvan suikers | 4.7 g |
Vezels | 3.9 g |
Eiwitten | 17.4 g |
Zout | 2.3 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept