Risotto met cantharellen en sperziebonen

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

In de maanden juni en juli zijn de cantharellen er weer. Ik kan er niet aan voorbijgaan. Heerlijk in bijvoorbeeld deze risotto. Naast de cantharellen heb ik kleine stukjes sperziebonen aan de risotto toegevoegd.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Pannetje voor de bouillon
  • Pan voor de sperziebonen
  • Hapjespan

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de stukjes sperziebonen in een paar minuten beetgaar. Laat ze goed uitlekken in een zeef of vergiet.
  2. Stap 2 Verhit de olie in een hapjespan. Bak hierin de schoongemaakte, droge cantharellen zolang tot al het vocht is verdwenen.
  3. Stap 3 Doe de gesnipperde sjalotjes bij de cantharellen en bak deze mee tot glazig.
  4. Stap 4 Voeg de rijst in één keer toe en roer zolang tot alle rijst met een laagje olie is bedekt.
  5. Stap 5 Voeg nu al roerende de droge witte wijn toe en de gedroogde tijm. Gebruik een middelhoge warmtebron.
  6. Stap 6 Wanneer de wijn door de rijst is opgenomen voeg je beetje bij beetje de warme bouillon eraan toe. Zodra de bouillon door de rijst is opgenomen kun je het volgende scheutje bouillon erbij gieten. Het kookproces van de risotto duurt ongeveer 20 tot 25 minuten.
  7. Stap 7 Proef de risotto. De risotto moet wel zacht zijn maar ook nog een beetje "beet" hebben. Voeg nu de stukjes sperziebonen eraan toe.
  8. Stap 8 Roer 1/3 deel van de kaas en de crème fraîche door de risotto. Maak op smaak met peper en zout.
  9. Stap 9 Garneer de risotto met wat gehakte peterselie,
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

In plaats van sperziebonen doperwten gebruiken. (één van onze gasten hield niet van doperwten).

In plaats van Pecorino is Parmezaanse kaas ook lekker.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 520 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 14 juli 2024

Tip

In plaats van sperziebonen doperwten gebruiken. (één van onze gasten hield niet van doperwten).

In plaats van Pecorino is Parmezaanse kaas ook lekker.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 531 kcal
Vetten 17 g
waarvan verzadigde vetzuren 6.3 g
Koolhydraten 72.7 g
waarvan suikers 4.7 g
Vezels 3.9 g
Eiwitten 17.4 g
Zout 2.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account