Airfryer Scones met Kaas en stukjes Spek

(Nog geen beoordelingen)

Deze heerlijke kaas en spek scones zijn in een handomdraai klaar in de airfryer. Ze zijn perfect als bijgerecht bij een hartige soep of als snack tussendoor. De combinatie van knapperige spek en smeuïge kaas maakt deze scones onweerstaanbaar lekker.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min
Airfryer Scones met Kaas en stukjes Spek

Ingrediënten

Aantal porties:
9

Bereiding

  1. Stap 1 Doe de bloem in een grote kom. Kneed de boter met je vingertoppen door de bloem tot het mengsel op fijn broodkruim lijkt. Maak een kuiltje in het midden en giet de melk erin. Roer met een mes tot er een deeg ontstaat.
  2. Stap 2 Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Kneed het deeg voorzichtig tot het glad is. Druk het deeg uit tot een schijf van 2 cm dik. Steek er met een ronde uitsteekvorm van 6,5 cm 9 rondjes uit, zo dicht mogelijk op elkaar.
  3. Stap 3 Bekleed de bodem van de airfryer mand met bakpapier en knip dit op maat. Snijd een paar gaatjes in het papier zodat de lucht kan circuleren. Leg de scones naast elkaar op het papier en bestrijk de bovenkant licht met de extra melk.
  4. Stap 4 Bak de scones 10 minuten op 180°C tot ze gerezen en goudbruin zijn. Open de lade en strooi het kaas en de spek over de scones.
  5. Stap 5 Bak nog 5 minuten tot de kaas gesmolten en de spek knapperig is.

Tip

Deze scones zijn het lekkerst als ze nog warm zijn. Serveer ze met een klontje boter.

Gebruik bij voorkeur zo min mogelijk restdeeg om opnieuw uit te rollen. Hoe minder je het deeg bewerkt, hoe lichter en malser de scones worden.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 885 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 4 juli 2024

Tip

Deze scones zijn het lekkerst als ze nog warm zijn. Serveer ze met een klontje boter.

Gebruik bij voorkeur zo min mogelijk restdeeg om opnieuw uit te rollen. Hoe minder je het deeg bewerkt, hoe lichter en malser de scones worden.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 182 kcal
Vetten 8.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 5.1 g
Koolhydraten 20.4 g
waarvan suikers 0.9 g
Vezels 0.7 g
Eiwitten 6.5 g
Zout 0.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account