Pittig Varkensvlees met Groenten en Tofu

(Nog geen beoordelingen)

Probeer eens dit recept voor pittig varkensvlees met groenten en tofu, waarin de milde smaak van tofu en courgette samenkomt met het hartige varkensvlees, gekruid met peper voor net dat beetje extra pit. Dit eenvoudige, maar smaakvolle gerecht is een ideale keuze voor een doordeweekse avond en brengt de keuken bij je thuis tot leven met zijn rijke smaken en aroma's.. Courgette is mijn favoriete groente om te gebruiken, maar vrijwel alle groenten zullen het goed doen.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    30 min
Pinterest
Pittig Varkensvlees met Groenten en Tofu
Tofu, een veelzijdig sojaproduct dat meer dan 2000 jaar geleden in China werd ontdekt, werd oorspronkelijk gemaakt door sojamelk te stremmen, en is tegenwoordig wereldwijd geliefd als een plantaardige eiwitbron.

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Meng de gochujang, hoisinsaus, ketchup, rijstazijn, sojasaus, sesamolie, knoflook en gember. Klop de saus en zet opzij.
  2. Stap 2 Bestrooi de courgette met zout in een grote kom. Laat 10 tot 15 minuten staan om het vocht eruit te trekken. Spoel af in een vergiet en laat de courgette verder uitlekken.
  3. Stap 3 Bak het varkensgehakt rul in een pan op hoog vuur, ongeveer 5 minuten. Voeg de cayennepepers en lente-uitjes toe. Bak en roer gedurende 1 minuut. Zet het vuur lager naar middelhoog. Roer de saus erdoor; laat sudderen tot het zachtjes begint te koken, 1 tot 2 minuten.
  4. Stap 4 Voeg tofu en de uitgelekte courgette toe. Kook, geregeld roerend, tot de courgette zacht maar toch knapperig is, ongeveer 5 minuten. Zet het vuur uit en roer de koriander erdoor.

Tip

Je kunt gochujang vervangen door welk chilipasta product je ook beschikbaar hebt.

Voeg een lepel suiker toe als je ongekruide azijn gebruikt.

Je kunt de hoeveelheid saus verdubbelen als je dit met rijst serveert.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 227 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 8 februari 2024

Tip

Je kunt gochujang vervangen door welk chilipasta product je ook beschikbaar hebt.

Voeg een lepel suiker toe als je ongekruide azijn gebruikt.

Je kunt de hoeveelheid saus verdubbelen als je dit met rijst serveert.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 582 kcal
Vetten 33 g
waarvan verzadigde vetzuren 9 g
Koolhydraten 30 g
waarvan suikers 15 g
Vezels 4 g
Eiwitten 44 g
Zout 7.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account