Tjap Tjoy met kip

(Nog geen beoordelingen)

Dit gerecht maak ik graag vanwege de variëteit aan groente. Bovendien ook slank en leent zich uitstekend om groente leftovers uit de koelkast te verwerken. Taugé hoort er voor mij in, dus zorg ik ervoordat ik dát in huis heb en verder neem ik, datgene wat in de koelkast voorhanden is. Vandaar, dat ik geen juiste hoeveelheden kan aangeven.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    35 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. VOOR DE SAUS

Bereiding

  1. Stap 1 Zet alles schoon en gesneden klaar.
  2. Stap 2 Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de met peper en weinig zout bestrooide kip lichtjes bruin. Haal ze uit de pan en zet aan de kant.
  3. Stap 3 Fruit in het overgebleven vet knoflook, ui en rode peper enkele minuten. Voeg vervolgens alle groente toe en bak al omscheppend beetgaar
  4. Stap 4 Voeg de kip weer toe.
  5. Stap 5 Roer alles voor de saus door elkaar en voeg deze toe, als de groente voor jou de juiste bite heeft. Laat enkele minuten pruttelen, zodat de saus wat kan indikken.
  6. Stap 6 Roer op het laatste moment de taugé erdoor en laat mee verwarmen.
  7. Stap 7 Serveer de inhoud van de pan op rijst, noedels of mie.

Tip

Neem groente, die je lekker vindt.

Ook lekker met dunne plakjes varkensvlees of grote garnalen als je daar liefhebber van bent.

Zelfs vegetarisch ook nog heerlijk.

Hier hebben alle variaties de revue al gepasseerd.

*** De kip even in de vriezer en je kunt mooie plakjes snijden.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 817 keer bekeken
  • 4 keer bewaard
  • 24 juni 2024

Tip

Neem groente, die je lekker vindt.

Ook lekker met dunne plakjes varkensvlees of grote garnalen als je daar liefhebber van bent.

Zelfs vegetarisch ook nog heerlijk.

Hier hebben alle variaties de revue al gepasseerd.

*** De kip even in de vriezer en je kunt mooie plakjes snijden.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 281 kcal
Vetten 8.4 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.3 g
Koolhydraten 24.2 g
waarvan suikers 8 g
Vezels 4.2 g
Eiwitten 28.5 g
Zout 2.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
28 juni 2024 om 09:36
Heerlijk Lidy, dit ga ik binnenkort weer eens maken. Lieve groet Cecile
28 juni 2024 om 10:33
Hoi Cecile, wat leuk ! Alvast smakelijk eten en smakelijke groetjes Lidy en een fijn weekend.