Tjap Tjoy met kip

Heeft het gesmaakt?
4 (1 beoordeling)

Dit gerecht maak ik graag vanwege de variëteit aan groente. Bovendien ook slank en leent zich uitstekend om groente leftovers uit de koelkast te verwerken. Taugé hoort er voor mij in, dus zorg ik ervoordat ik dát in huis heb en verder neem ik, datgene wat in de koelkast voorhanden is. Vandaar, dat ik geen juiste hoeveelheden kan aangeven.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    35 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. VOOR DE SAUS

Bereiding

  1. Stap 1 Zet alles schoon en gesneden klaar.
  2. Stap 2 Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de met peper en weinig zout bestrooide kip lichtjes bruin. Haal ze uit de pan en zet aan de kant.
  3. Stap 3 Fruit in het overgebleven vet knoflook, ui en rode peper enkele minuten. Voeg vervolgens alle groente toe en bak al omscheppend beetgaar
  4. Stap 4 Voeg de kip weer toe.
  5. Stap 5 Roer alles voor de saus door elkaar en voeg deze toe, als de groente voor jou de juiste bite heeft. Laat enkele minuten pruttelen, zodat de saus wat kan indikken.
  6. Stap 6 Roer op het laatste moment de taugé erdoor en laat mee verwarmen.
  7. Stap 7 Serveer de inhoud van de pan op rijst, noedels of mie.
Heeft het gesmaakt?
4 (1 beoordeling)

Tip

Neem groente, die je lekker vindt.

Ook lekker met dunne plakjes varkensvlees of grote garnalen als je daar liefhebber van bent.

Zelfs vegetarisch ook nog heerlijk.

Hier hebben alle variaties de revue al gepasseerd.

*** De kip even in de vriezer en je kunt mooie plakjes snijden.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 1417 keer bekeken
  • 6 keer bewaard
  • 24 juni 2024

Tip

Neem groente, die je lekker vindt.

Ook lekker met dunne plakjes varkensvlees of grote garnalen als je daar liefhebber van bent.

Zelfs vegetarisch ook nog heerlijk.

Hier hebben alle variaties de revue al gepasseerd.

*** De kip even in de vriezer en je kunt mooie plakjes snijden.

Voedingswaarden

Per portie
8 / 10
Kleurrijk en voedzaam

Dit Tjap Tjoy recept is een gezonde keuze dankzij de overvloed aan diverse groenten en magere kipfilet, wat zorgt voor veel voedingsstoffen en vezels. De roerbakmethode helpt de knapperigheid en voedingswaarde van de groenten te behouden. Een klein aandachtspunt is het zoutgehalte in de ketjap en oestersaus, maar over het algemeen is dit een voedzaam gerecht.

Energie 281 kcal
Vetten 8.4 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.3 g
Koolhydraten 24.2 g
waarvan suikers 8 g
Vezels 4.2 g
Eiwitten 28.5 g
Zout 2.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
3 maart 2025 om 16:44
4
Dag Lidy, vanmiddag jouw tjap tjoy recept gemaakt. We vonden het lekker smaken.
Ik had 200 gram kipfilet in kleine plakjes en de volgende groenten: 2 rode uien, 2 knoflook, 1 rode peper, 1 winterpeen, 100 gram sperziebonen, 1 prei, 1/2 rode paprika, 2 kleine (snack)-komkommers en de taugé die ik had ingevroren. Alles gesneden zoals jij had geschreven. De saus zoals jij had vermeld.
Ik heb de kip niet bij de groenten gedaan op jouw moment, maar pas toen ik de saus bij de groenten had gedaan. Ik wilde voorkomen dat de kip te gaar zou worden. Wij hebben de tjap tjoy met rijst gegeten. Er is nog wat overgebleven. Daar ga ik deze week iets anders mee maken. Bedankt voor dit lekkere en gezonde recept. Komt vast nog eens op tafel. Groetjes, Petra
3 maart 2025 om 17:34
Ziet er heerlijk uit Petra. Bedankt voor je mooie foto.
Groetjes Lidy.
3 maart 2025 om 17:04
Hoi Petra, wat fijn, dat het jullie gesmaakt heeft. En danje wel voor de 4 **** Is idd een slank en gezond gerecht.
Geheel vegetarisch of met garnalen is ook erg lekker. Heb ik ook al eens gemaakt.

Ik lees over ingevroren taugé. Ik wist niet dat je dat kon invriezen. Regelmatig heb ik teveel taugé. Ook vandaag bij de hete kip uit de slowcooker. Ik heb er een salade van komkommer met taugé bij gemaakt.

Wil je me laten weten hoe ik moet handelen om taugé goed in te vriezen?

Lieve groetjes Lidy.
3 maart 2025 om 18:17
4
Ik had op internet gelezen dat je taugé ook kon invriezen. Net als jij altijd te veel taugé en moeilijk in de koelkast bewaren. Ik heb de taugé kort geblancheerd, met koud water afgespoeld, beetje afgedroogd en toen een diepvriesdoosje ingevroren. De taugé heb ik bevroren gebruikt. Is snel ontdooid en is nog redelijk knapperig. Maar eerlijk is eerlijk, vers is lekkerder.
Maar ik hoef het nu niet meer weg te gooien.
3 maart 2025 om 18:50
Klopt een heel goed idee. Dankjewel.
28 februari 2025 om 17:03
4
Aanstaande maandag 3 maart 2025 komt dit recept bij ons op tafel. Lijkt me erg lekker en gezond <lidy. Fijn weekend en groetjes, Petra
28 februari 2025 om 17:43
Hoi Petra, wat leuk dat je dit wil maken. Wij zijn er dol op. Ik ben erg benieuwd of jullie er net zo van smullen als wij. Groetjes en een gezellig weekend.
28 juni 2024 om 09:36
Heerlijk Lidy, dit ga ik binnenkort weer eens maken. Lieve groet Cecile
28 juni 2024 om 10:33
Hoi Cecile, wat leuk ! Alvast smakelijk eten en smakelijke groetjes Lidy en een fijn weekend.