Dit gerecht maak ik graag vanwege de variëteit aan groente. Bovendien ook slank en leent zich uitstekend om groente leftovers uit de koelkast te verwerken. Taugé hoort er voor mij in, dus zorg ik ervoordat ik dát in huis heb en verder neem ik, datgene wat in de koelkast voorhanden is. Vandaar, dat ik geen juiste hoeveelheden kan aangeven.
Neem groente, die je lekker vindt.
Ook lekker met dunne plakjes varkensvlees of grote garnalen als je daar liefhebber van bent.
Zelfs vegetarisch ook nog heerlijk.
Hier hebben alle variaties de revue al gepasseerd.
*** De kip even in de vriezer en je kunt mooie plakjes snijden.
Neem groente, die je lekker vindt.
Ook lekker met dunne plakjes varkensvlees of grote garnalen als je daar liefhebber van bent.
Zelfs vegetarisch ook nog heerlijk.
Hier hebben alle variaties de revue al gepasseerd.
*** De kip even in de vriezer en je kunt mooie plakjes snijden.
Dit Tjap Tjoy recept is een gezonde keuze dankzij de overvloed aan diverse groenten en magere kipfilet, wat zorgt voor veel voedingsstoffen en vezels. De roerbakmethode helpt de knapperigheid en voedingswaarde van de groenten te behouden. Een klein aandachtspunt is het zoutgehalte in de ketjap en oestersaus, maar over het algemeen is dit een voedzaam gerecht.
Energie | 281 kcal |
---|---|
Vetten | 8.4 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 1.3 g |
Koolhydraten | 24.2 g |
waarvan suikers | 8 g |
Vezels | 4.2 g |
Eiwitten | 28.5 g |
Zout | 2.4 g |
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept
Ik had 200 gram kipfilet in kleine plakjes en de volgende groenten: 2 rode uien, 2 knoflook, 1 rode peper, 1 winterpeen, 100 gram sperziebonen, 1 prei, 1/2 rode paprika, 2 kleine (snack)-komkommers en de taugé die ik had ingevroren. Alles gesneden zoals jij had geschreven. De saus zoals jij had vermeld.
Ik heb de kip niet bij de groenten gedaan op jouw moment, maar pas toen ik de saus bij de groenten had gedaan. Ik wilde voorkomen dat de kip te gaar zou worden. Wij hebben de tjap tjoy met rijst gegeten. Er is nog wat overgebleven. Daar ga ik deze week iets anders mee maken. Bedankt voor dit lekkere en gezonde recept. Komt vast nog eens op tafel. Groetjes, Petra