Loempiataart

(Nog geen beoordelingen)

Hier worden we blij van. Een heerlijke taart met veel groente, 2 soorten gehakt en taugé. Op smaak gebracht met ui, knoflook, ketjap, sojasaus en wat sambal.

  • Voorbereiding
    30 min
  • Bereiding
    35 min
  • Totaal
    1 uur 5 min
Loempiataart

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm een klein scheutje olie in een hapjespan en rul het gehakt bruin en gaar.
  2. Stap 2 Voeg ui, knoflook, stukjes champignons en prei toe en bak mee.
  3. Stap 3 Voeg eventueel de stukjes peul toe, roer alles goed door en breng de inhoud van de pan op smaak met ketjap, soja en sambal.
  4. Stap 4 Roer als laatste de taugé en de noedels erdoor.
  5. Stap 5 Roer alles goed om.
  6. Stap 6 Vet een ovenschaal lichtjes in en beleg de bodem met een velletje filodeeg.
  7. Stap 7 Leg de andere 4 plakjes aan de zijkant, zodanig, dat je de vulling zo dadelijk kunt bedekken.
  8. Stap 8 Weer dun inkwasten. Stort de inhoud van de pan in de ovenschaal en giet er het losgeklopte ei overheen.
  9. Stap 9 Vouw de stukken filodeeg een beetje slordig over de inhoud. Kwast weer in.
  10. Stap 10 Zet de schaal voor 35 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.
  11. Stap 11 Serveer met een kommetje Chilisaus en of ketjap. Aan tafel kun jenog ketjap en sambal toevoegen. Ook lekker met stukjes kip..

Tip

Bestrooi de boven kant eventueel met sesamzaad.

Een taart om ook groenterestjes in te verwerken. Gebruik groente, die je lekker vindt.

Knip de gekookte glasnoedels klein, dat eet gemakkelijker.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 202 keer bekeken
  • 5 keer bewaard
  • 20 juni 2024

Tip

Bestrooi de boven kant eventueel met sesamzaad.

Een taart om ook groenterestjes in te verwerken. Gebruik groente, die je lekker vindt.

Knip de gekookte glasnoedels klein, dat eet gemakkelijker.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 802 kcal
Vetten 33.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 9.9 g
Koolhydraten 85.9 g
waarvan suikers 7.1 g
Vezels 3.5 g
Eiwitten 36.6 g
Zout 2.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
23 juni 2024 om 14:30
Lijkt me echt heel lekker. Leuk idee!
23 juni 2024 om 14:39
Dat vonden wij ook . Al voor de derde keer gemaakt en steeds weer anders. Heerlijk om zo te kunnen variëren. Ik ben benieuwd naar jouw reactie.
Groetjes Lidy.