Ovenschotel met kabeljauw en ander lekkers

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een schoteltje om je vingers bij af te likken. Snel en eenvoudig te maken en de oven doet de rest. Gebakken krieltjes voor erbij en een salade voor de broodnodige vitamientjes.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Ovenschaal ( tjes)
  • Snijplank
  • Mes

Bereiding

  1. Stap 1 Dep de vis goed droog en bestrooi deze aan beide kanten met peper en paprikapoeder (bestrooi eventueel met wat zout, maar feta en olijven bevatten ook al zout).
  2. Stap 2 Kwast een ovenschaal dun in met olijfolie. Leg de vis in de schaal en leg er een klein klontje roomboter bovenop.
  3. Stap 3 Strooi de gehalveerde cherrytomaatjes en olijven over het geheel en verkruimel er de feta over. Verdeel de stukjes bosui.
  4. Stap 4 Zet de ovenschaal voor circa 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Dit hangt af van de dikte. Het haasje van de kabeljauw vraagt iets meer tijd. Garneer met peterselie.
  5. Stap 5 Kruid de krieltjes naar smaak en bak ze knapperig bruin in een hapjespan. Serveer ze bij de vis.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Dit heerlijke gerecht met een bom aan smaakjes bevat wat weinig groente. Serveer er een eenvoudige salade bij.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Lidy
Lidy
348 recepten
  • Donateur
  • 1023 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 18 juni 2024

Tip

Dit heerlijke gerecht met een bom aan smaakjes bevat wat weinig groente. Serveer er een eenvoudige salade bij.

Voedingswaarden

Per portie
7 / 10
Lekker en redelijk gezond

Deze kabeljauwschotel is een smakelijke en overwegend gezonde keuze, met magere vis als uitstekende bron van eiwitten. Het gerecht bevat cherrytomaatjes en bosui, maar zoals terecht opgemerkt in de tips, is een extra salade essentieel om aan voldoende vitamines en vezels te komen. Feta, olijven en een beetje boter zorgen voor veel smaak, maar dragen ook bij aan de inname van zout en verzadigd vet, dus geniet met mate. De gebakken krieltjes maken de maaltijd compleet; let hierbij wel op de hoeveelheid vet bij het bakken.

Energie 428 kcal
Vetten 30.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 16.6 g
Koolhydraten 7.5 g
waarvan suikers 3.6 g
Vezels 2.9 g
Eiwitten 31.9 g
Zout 0.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account