Slowcooker Chili met Zwarte Bonen en Varkenshaas

Heeft het gesmaakt?
5 (3 beoordelingen)

Geniet van een smaakvolle maaltijd met deze chili met zwarte bonen en varkenshaas. Laat de varkenshaas, groenten en bonen langzaam sudderen in een kruidige mix voor een heerlijk stevige chili.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 uur
  • Totaal
    10 uur 10 min
Pinterest
Slowcooker Chili met Zwarte Bonen en Varkenshaas
Wist je dat Chili met Zwarte Bonen en Varkenshaas niet alleen heerlijk is, maar ook een gezonde bron van eiwitten en vezels?

Ingrediënten

Aantal porties:
8

Benodigdheden

  • Slowcooker

Bereiding

  1. Stap 1 Doe de reepjes varkenshaas, fijngesneden ui, rode paprika, zwarte bonen, salsa, kippenbouillon, oregano, komijn en chilipoeder in de slowcooker.
  2. Stap 2 Meng alles goed door elkaar en stel de slowcooker in op de lage stand en laat alles heerlijk sudderen voor 8 tot 10 uur.
  3. Stap 3 Voordat je gaat serveren, maak je de malse stukjes varkensvlees los om de chili een mooie, stevige textuur te geven.
Heeft het gesmaakt?
5 (3 beoordelingen)

Tip

Ook lekker met een beetje geraspte kaas en zure room.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 2122 keer bekeken
  • 8 keer bewaard
  • 17 juni 2024

Tip

Ook lekker met een beetje geraspte kaas en zure room.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 245 kcal
Vetten 3 g
waarvan verzadigde vetzuren 1 g
Koolhydraten 32 g
waarvan suikers 3 g
Vezels 13 g
Eiwitten 24 g
Zout 2.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
13 december 2024 om 17:14
5
Wij hebben hiervan gesmuld. Groetjes Lidy
10 december 2024 om 18:52
5
Hoi Redactie,

Dit gerecht heeft ons uitstekend gesmaakt. Ik heb wat moeten stoeien met de hoeveelheden
voor ons tweetjes. Toegevoegd een hele paprika, een hele ui , 200 gram varkenshaas , de kruiden naar eigen smaak , 300 gram zwarte bonen en uiteraard mijn snelle favo salsa.
Geserveerd met wat rijst en een klodder Griekse Yoghurt.
Bovendien slechts 2 uur en een kwartier laten stoven.
Voor ons een blijvertje.
Dank jullie wel. Groetjes Lidy.
16 december 2024 om 13:21
5
Hoi Lidy,

Wat leuk om te horen dat het heeft gesmaakt! Hopelijk hebben anderen zonder slowcooker ook wat aan jouw ervaring. Ook bedankt voor de mooie foto's!
30 november 2024 om 16:53
5
Hoi,
ik bezit helaas geen slowcooker. Is dit gerecht ook in een stoofpan te bereiden ? Zo ja, hoeveel stoof tijd moet ik dan aanhouden?
1 december 2024 om 21:56
5
Dankjewel. Ik laat zeker weten hoe het gesmaakt heeft.
Groetjes Lidy.
1 december 2024 om 11:33
5
Hoi Lidy,

Ja hoor dat kan zeker! Eerst even de ui op middelhoog vuur bakken. Daarna nog even kort de paprika meebakken en vervolgens alle kruiden eventjes meebakken. Daarna het vlees kort aanbraden. Daarna kun je alle overige ingredienten toevoegen en vervolgens 2 uur met deksel erop laten sudderen (niet te zacht) en daarna nog 2 uurtjes (ook met deksel) op lager vuur laten sudderen. Dus in totaal 4 uur.

We zijn benieuwd hoe het heeft gesmaakt!