Kleurige goulash

(Nog geen beoordelingen)

Deze goulash is gemaakt met gehakballetjes, paprika, champignons en cherrytomaatjes uit blik. Gewoon een dagelijks gerecht, dat je kunt opdienen met pasta, rijst, aardappeltjes of brood.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    45 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. VOOR DE BALLETJES
  2. VOOR DE GOULASH

Bereiding

  1. Stap 1 Smelt het klontje roomboter en fruit de sjalot, gele en rode paprikastukjes enkele minuten. Laat afkoelen.
  2. Stap 2 Kneed beide soorten gehakt met de inhoud van het pannetje, de gesnipperde peterselie, peper en eventueel zout door elkaar. Voeg zoveel paneermeel toe als nodig en vorm balletjes van gelijke grootte. Wentel de balletjes door de bloem.
  3. Stap 3 Verwarm olijfolie of olie naar keuze in een pan en bak de gehaktalletjes rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet apart.
  4. Stap 4 Fruit de ui en de knoflook enkele minuten in het aanhangende vet. Voeg vervolgens de reepjes paprika en de champignons toe. Roerbak enkele minuten.
  5. Stap 5 Roer er de inhoud van het blikje kerstomaatjes door en voeg de overgebleven bloem toe. Roer. Voeg de gehaktballetjes toe. Leg het deksel op de pan en laat zachtjes 30 minuten pruttelen. Kook ondertussen rijst, pasta of aardappelen.
  6. Stap 6 Proef de saus en voeg eventueel peper en zout toe en/of een scheutje worcestershiresaus. Serveer de goulash op het gekozen bijgerecht en garneer met bosui.
  7. Stap 7 Lekker met pasta.

Tip

Dit gerecht is goed op voorhand te maken.

Hou je van pittig? Voeg dan wat sambal badjak toe.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 498 keer bekeken
  • 4 keer bewaard
  • 15 juni 2024

Tip

Dit gerecht is goed op voorhand te maken.

Hou je van pittig? Voeg dan wat sambal badjak toe.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 480 kcal
Vetten 29.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 13.2 g
Koolhydraten 31.5 g
waarvan suikers 5.9 g
Vezels 4 g
Eiwitten 24.2 g
Zout 0.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account