Krokante honing-knoflook roerbak biefstukjes

(Nog geen beoordelingen)

Dit recept is niet voor niets een favoriet uit de chinese keuken. Met een heerlijke saus van honing, sojasaus en wijn, gaat deze maaltijd goed samen met bijvoorbeeld gekookte witte rijst.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    35 min
Krokante honing-knoflook roerbak biefstukjes
Krokante honing-knoflook roerbak biefstukjes zijn malse stukjes biefstuk die snel worden gebakken tot een knapperige textuur en geglazuurd met een zoete en hartige saus van honing en knoflook.

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Voor de saus

Bereiding

  1. Stap 1 Snijd het vlees plakjes van ongeveer 0,5 cm dik. Plaats in een kom en voeg 1 eetlepel sojasaus toe en meng goed.
  2. Stap 2 Drop de boontjes. Hak 4 teentjes knoflook fijn. Snijd 3 bosuitjes en houd de witte en lichtgroene delen apart van de donkergroene delen. Bewaar de donkergroene delen voor garnering.
  3. Stap 3 Meng in een kleine kom 4 eetlepels honing, 2 eetlepels Shaoxing-wijn of droge sherry, 2 eetlepels sojasaus, en 2 eetlepels water tot een saus.
  4. Stap 4 Verhit een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Doe de maizena bij het gemarineerde vlees en meng dit goed tot al het vlees bedekt is.
  5. Stap 5 Doe ongeveer 80 milliliter olie in de hete pan en verhit dit kort. Voeg de helft van het vlees toe zonder dat het over elkaar heen ligt. Laat zonder te roeren bakken totdat de onderkant bruin is. Ongeveer 1 minuut. Draai het vlees zo goed mogelijk om met een spatel en bak nogmaals een minuut. Let op: het zal spetteren.
  6. Stap 6 Verwijder het vlees uit de pan en laat het uitlekken op een bord met keukenpapier. Herhaal met de resterende stukjes vlees. Verwijder het vet nu uit de pan.
  7. Stap 7 Voeg 60 milliliter water en 0,25 theelepel zout toe aan de pan en bak de sperziebonen tot ze heldergroen zijn.
  8. Stap 8 Voeg vervolgens de knoflook en de witte en lichtgroene delen bosui toe en bak tot de geuren vrij komen.
  9. Stap 9 Voeg nu de saus en het vlees toe aan de pan en bak tot de saus iets indikt en alles goed bedekt is.
  10. Stap 10 Garneer met de donkergroene delen van de sjalotten en serveer met gekookte witte rijst.

Tip

Zorg ervoor dat de biefstuk over de draad wordt gesneden voor malsheid.

Gebruik eventueel spatscherm om spetteren tijdens het bakken te voorkomen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 335 keer bekeken
  • 4 keer bewaard
  • 15 juni 2024

Tip

Zorg ervoor dat de biefstuk over de draad wordt gesneden voor malsheid.

Gebruik eventueel spatscherm om spetteren tijdens het bakken te voorkomen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 538 kcal
Vetten 27.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 5.3 g
Koolhydraten 44 g
waarvan suikers 20.6 g
Vezels 3 g
Eiwitten 28 g
Zout 2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account