Ik had nogal wat resten van een vorige maaltijd over. In deze omelet kwamen de restjes prima tot hun recht. De omelet heb ik in de oven gemaakt.
Doe eens een zakje soepgroenten door de omelet (wel even voorbakken).
Plakjes mozzarella doen het ook goed op de omelet.
Doe eens een zakje soepgroenten door de omelet (wel even voorbakken).
Plakjes mozzarella doen het ook goed op de omelet.
Deze ovenomelet krijgt een score van 6. Het is een praktische manier om restjes op te maken en levert eiwitten dankzij de eieren, plus koolhydraten uit de aardappelen. Echter, de ham is bewerkt vlees, en samen met de kaas verhoogt dit het zout- en vetgehalte. De hoeveelheid groenten (een halve paprika en een ongespecificeerde hoeveelheid restjes sperziebonen voor twee personen) is waarschijnlijk aan de lage kant voor een optimale voedingswaarde. Voor een gezondere variant, voeg meer groenten toe en overweeg minder ham of kaas.
Energie | 430 kcal |
---|---|
Vetten | 29.8 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 7.3 g |
Koolhydraten | 17.2 g |
waarvan suikers | 4.3 g |
Vezels | 2.8 g |
Eiwitten | 23.8 g |
Zout | 2.4 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept