Oven Omelet met restjes

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Ik had nogal wat resten van een vorige maaltijd over. In deze omelet kwamen de restjes prima tot hun recht. De omelet heb ik in de oven gemaakt.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Garde
  • Kom
  • Koekenpan die in de oven kan of een ovenschaal

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
  2. Stap 2 Verhit de olie in de koekenpan.
  3. Stap 3 Bak de fijngesneden sjalot-snippers tot ze glazig zien. Bak de paprika even mee.
  4. Stap 4 Verdeel de plakjes aardappel, gekookte sperziebonen en stukjes ham over de sjalot en paprika.
  5. Stap 5 Meng de melk, peper, zout en tabasco door de losgeklopte eieren.
  6. Stap 6 Giet het eimengsel over de aardappelen/groenten in de pan.
  7. Stap 7 Strooi de geraspte kaas over het eimengsel.
  8. Stap 8 Zet de pan plm. 20 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot de omelet gaar is en een lichtbruine kleur heeft gekregen.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Doe eens een zakje soepgroenten door de omelet (wel even voorbakken).

Plakjes mozzarella doen het ook goed op de omelet.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Petra
Petra
430 recepten
  • Donateur
  • 879 keer bekeken
  • 6 keer bewaard
  • 13 juni 2024

Tip

Doe eens een zakje soepgroenten door de omelet (wel even voorbakken).

Plakjes mozzarella doen het ook goed op de omelet.

Voedingswaarden

Per portie
6 / 10
Degelijk met aandachtspunten

Deze ovenomelet krijgt een score van 6. Het is een praktische manier om restjes op te maken en levert eiwitten dankzij de eieren, plus koolhydraten uit de aardappelen. Echter, de ham is bewerkt vlees, en samen met de kaas verhoogt dit het zout- en vetgehalte. De hoeveelheid groenten (een halve paprika en een ongespecificeerde hoeveelheid restjes sperziebonen voor twee personen) is waarschijnlijk aan de lage kant voor een optimale voedingswaarde. Voor een gezondere variant, voeg meer groenten toe en overweeg minder ham of kaas.

Energie 430 kcal
Vetten 29.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 7.3 g
Koolhydraten 17.2 g
waarvan suikers 4.3 g
Vezels 2.8 g
Eiwitten 23.8 g
Zout 2.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
18 mei 2025 om 20:23
Hoi Ria , deze foto heb je ook gaat mij gestuurd onder de naam Prutske. Was dat dan een vergissing? Groetjes Lidy.
18 mei 2025 om 23:43
Dat is me duidelijk. Maar je hebt eerst een foto bij mijn oven omelet geplaatst met 4 sterren en enkele dagen later dezelfde foto bij een soort gelijk recept van Petra. Jouw reactie kreeg ik zojuist bij het recept van Petra. Beetje vreemd. Kijk maar eens goed op de hoofdpagina van Eetse. Groetjes Lidy. Oh ja en volg je nu Petra of mij Ria? Of ons allebei?
Ria
18 mei 2025 om 23:27
Nee, hoor. Prutske was aanvankelijk mijn profielnaam. Heb die veranderd in m'n voornaam.
Ria
18 mei 2025 om 15:28
Heb ik eerder deze week gemaakt, was best wel lekker en is de ideale manier om restjes te verwerken. Smakelijk. Btw, leuke recepten die je plaatst.
18 mei 2025 om 17:28
Dank je wel Ria. Leuk om te horen dat de omelet in de smaak is gevallen.o