Oven Omelet met restjes

(Nog geen beoordelingen)

Ik had nogal wat resten van een vorige maaltijd over. In deze omelet kwamen de restjes prima tot hun recht. De omelet heb ik in de oven gemaakt.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Garde
  • Kom
  • Koekenpan die in de oven kan of een ovenschaal

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
  2. Stap 2 Verhit de olie in de koekenpan.
  3. Stap 3 Bak de fijngesneden sjalot-snippers tot ze glazig zien. Bak de paprika even mee.
  4. Stap 4 Verdeel de plakjes aardappel, gekookte sperziebonen en stukjes ham over de sjalot en paprika.
  5. Stap 5 Meng de melk, peper, zout en tabasco door de losgeklopte eieren.
  6. Stap 6 Giet het eimengsel over de aardappelen/groenten in de pan.
  7. Stap 7 Strooi de geraspte kaas over het eimengsel.
  8. Stap 8 Zet de pan plm. 20 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot de omelet gaar is en een lichtbruine kleur heeft gekregen.

Tip

Doe eens een zakje soepgroenten door de omelet (wel even voorbakken).

Plakjes mozzarella doen het ook goed op de omelet.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 319 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 13 juni 2024

Tip

Doe eens een zakje soepgroenten door de omelet (wel even voorbakken).

Plakjes mozzarella doen het ook goed op de omelet.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 430 kcal
Vetten 29.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 7.3 g
Koolhydraten 17.2 g
waarvan suikers 4.3 g
Vezels 2.8 g
Eiwitten 23.8 g
Zout 2.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account