Kipsalade voor de boterham

(Nog geen beoordelingen)

Restje gekookte kip over? Maak dan eens deze lekkere kipsalade voor de boterham. Ik heb de kipsalade gemaakt met roomkaas met kruiden, mosterd-mayonaise, lente-uitjes, paprika en kappertjes.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    25 min
Kipsalade voor de boterham

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Kom om de salade te maken
  • Schaaltje om op te dienen

Bereiding

  1. Stap 1 Meng de stukjes kip met de roomkaas en de mosterdmayonaise.
  2. Stap 2 Meng de stukjes paprika, kappertjes en lente-uitjes erdoor.
  3. Stap 3 Maak de salade verder op smaak met citroensap, honing en sojasaus,
  4. Stap 4 Garneer de salade met gehakte peterselie en wat overgebleven paprikastukjes.

Tip

In plaats van kappertjes kleine stukjes zoetzure augurkjes gebruiken.

Ook lekker als borrelhapje op een toastje of plakje stokbrood.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 114 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 7 juni 2024

Tip

In plaats van kappertjes kleine stukjes zoetzure augurkjes gebruiken.

Ook lekker als borrelhapje op een toastje of plakje stokbrood.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 139 kcal
Vetten 10.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 2.5 g
Koolhydraten 4.7 g
waarvan suikers 3.2 g
Vezels 0.4 g
Eiwitten 7.7 g
Zout 0.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account