Restje gekookte kip over? Maak dan eens deze lekkere kipsalade voor de boterham. Ik heb de kipsalade gemaakt met roomkaas met kruiden, mosterd-mayonaise, lente-uitjes, paprika en kappertjes.
In plaats van kappertjes kleine stukjes zoetzure augurkjes gebruiken.
Ook lekker als borrelhapje op een toastje of plakje stokbrood.
In plaats van kappertjes kleine stukjes zoetzure augurkjes gebruiken.
Ook lekker als borrelhapje op een toastje of plakje stokbrood.
Deze kipsalade krijgt een 6 als gezondheidsscore. De kip levert goede eiwitten en de groenten (paprika, lente-ui) voegen vitamines toe. Echter, de roomkaas en mayonaise maken het geheel vetrijker en calorierijker, terwijl honing suiker toevoegt en sojasaus en kappertjes zout. Hierdoor is het een smakelijke, maar geen topkeuze als je heel strikt op je voeding let; geniet er dus met mate van.
Energie | 139 kcal |
---|---|
Vetten | 10.1 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 2.5 g |
Koolhydraten | 4.7 g |
waarvan suikers | 3.2 g |
Vezels | 0.4 g |
Eiwitten | 7.7 g |
Zout | 0.9 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept