Romanesco is een soort groene bloemkool die in een punt uitloopt. Wij vinden romanesco lekkerder dan bloemkool. Deze ovenschotel kun je ook met bloemkool of broccoli maken.
In plaats van Parmaham of Serranoham is gekookte ham ook lekker.
In plaats van Parmaham of Serranoham is gekookte ham ook lekker.
Deze ovenschotel bevat een goede portie groenten dankzij de romanesco, wat positief is voor de vezel- en vitamineninname. Echter, de béchamelsaus bereid met roomboter en roomkaas, samen met de Parmezaanse kaas en Parmaham, verhoogt het gehalte aan verzadigd vet en zout aanzienlijk. Hierdoor is het gerecht calorierijk en minder geschikt voor dagelijkse consumptie binnen een strikt gezond eetpatroon, wat resulteert in een gemiddelde gezondheidsscore.
Energie | 492 kcal |
---|---|
Vetten | 22 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 11.9 g |
Koolhydraten | 52.1 g |
waarvan suikers | 6.65 g |
Vezels | 5.3 g |
Eiwitten | 23.3 g |
Zout | 3.9 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept