Ham, champignon en spinazie frittata

(Nog geen beoordelingen)

Probeer eens deze vullende frittata die laag in calorieën is en waarmee je het gegarandeerd tot de lunch volhoudt. Bewaar de helft in de koelkast voor de volgende dag als je voor één kookt.

  • Voorbereiding
    4 min
  • Bereiding
    9 min
  • Totaal
    13 min
Ham, champignon en spinazie frittata
Een frittata is een Italiaanse omelet die wordt gebakken met een verscheidenheid aan ingrediënten zoals groenten, kaas en vlees, en vervolgens in de oven wordt afgemaakt.

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm een bovengrill op de hoogste stand.
  2. Stap 2 Verhit ondertussen de olie in een ovenvaste koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak 2 minuten tot ze grotendeels zacht zijn.
  3. Stap 3 Roer de ham en spinazie erdoor en bak nog 1 minuut totdat de spinazie is geslonken. Breng goed op smaak met zwarte peper en een snufje zout.
  4. Stap 4 Verlaag het vuur en giet de eieren erover. Laat ongestoord bakken gedurende 3 minuten totdat de eieren grotendeels gestold zijn.
  5. Stap 5 Strooi de kaas erover en zet de pan 2 minuten onder de grill. Serveer warm of koud.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 264 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 30 mei 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 226 kcal
Vetten 15 g
waarvan verzadigde vetzuren 5 g
Koolhydraten 0 g
waarvan suikers 0 g
Vezels 1 g
Eiwitten 22 g
Zout 2.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account