Vegetarische Gnocchi met Spinazie en Champignon-Botersaus

(Nog geen beoordelingen)

Een heerlijke, makkelijk te bereiden recept die geweldig is als snelle maaltijd of als je gezellig kookt voor anderen. Ik gebruik zelf graag volkoren gnocchi. Garneer met extra geraspte kaas en wat fijngehakte basilicum.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min
Vegetarische Gnocchi met Spinazie en Champignon-Botersaus
Gnocchi, een soort pastagerecht uit Italië, werd oorspronkelijk gemaakt zonder aardappelen, maar met ingrediënten als meel en ricotta, tot de aardappel in de 16e eeuw in Europa werd geïntroduceerd.

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Breng een grote pan licht gezouten water aan de kook. Kook de gnocch totdat ze naar boven drijven, 2 tot 4 minuten. Giet af en zet opzij.
  2. Stap 2 Smelt ondertussen boter in een grote sauspan op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak 2 minuten. Doe er spinazie, basilicum, knoflook, Parmezaanse kaas, peterselie, zout en peper bij. Bak al roerend totdat de spinazie geslonken is en de saus begint in te dikken, ongeveer 5 minuten. Voeg de gnocchi toe en roer totdat ze bedekt zijn met de saus; bak nog 2 minuutjes door.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 135 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 1 februari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 289 kcal
Vetten 20 g
waarvan verzadigde vetzuren 13 g
Koolhydraten 23 g
waarvan suikers 1 g
Vezels 2 g
Eiwitten 5 g
Zout 0.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account