Licht Pittige Sticky Varkenshaas

(Nog geen beoordelingen)

Het vlees een half uurtje in de marinade. Zó lekker, dat de bijgerechten heel eenvoudig kunnen blijven. Gewone witte rijst en voor de vitamientjes gewokte paksoi.

  • Voorbereiding
    30 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    50 min
Licht Pittige Sticky Varkenshaas

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Pan om de rijst te koken
  • Wok
  • Snijplank
  • Mes
  • Koekenpan

Bereiding

  1. Stap 1 Meng de sojasaus, gember, water, basterdsuiker( sambal badjak) en de rijstwijnazijn tot een marinade.
  2. Stap 2 Snij de varkenshaas in plakken en leg ze minimaal 30 minuten in de marinade.
  3. Stap 3 Neem de haas uit de marinade en dep ze lichtjes. Verhit 1 el sesamolie in een koekenpan en schroei de plakjes om en om dicht. Voeg de overgebleven marinade toe en laat het vlees zachtjes pruttelend in 15 minuten sticky worden.
  4. Stap 4 Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijvingswijze op de verpakking.
  5. Stap 5 Verhit de andere eetlepel sesamolie in de wok en roerbak het witte gedeelte van de stelen paksoi ongeveer 5 minuten. Voeg dan het groene gedeelte toe en laat even slinken.
  6. Stap 6 Serveer de haas met de rijst en de paksoi .
  7. Stap 7 Garneer het gerecht met de sesamzaadjes

Tip

In plaats van rijstwijnazijn, kun je appelciderazijn of wittewijnazijn gebruiken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 393 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 27 mei 2024

Tip

In plaats van rijstwijnazijn, kun je appelciderazijn of wittewijnazijn gebruiken.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 607 kcal
Vetten 20.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.8 g
Koolhydraten 68.6 g
waarvan suikers 17.2 g
Vezels 2.8 g
Eiwitten 35.8 g
Zout 2.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
1 juni 2024 om 12:03
Dag Kenny, wij houden ook van pittig, maar sambal mag niet overheersen . In mijn recept staat trouwens 1 theelepel en geen eetlepel. Twee theelepels kan wel , denk ik.
Bovendien ligt het eraan of je sambal badjak of sambal oelek gebruikt. Oelek is pittiger dan badjak.
Groejes Lidy en een fijn weekend.
1 juni 2024 om 12:51
Hopelijk krijg je dan nu een e-mail?
1 juni 2024 om 12:58
Hoi Lidy, nee als je bijv op mij wilt reageren, dan moet je in het "boxje" van mij op "beantwoorden" klikken. Daar verschijnt dan een veld waar je een reactie kunt typen.
1 juni 2024 om 13:31
Nu wel?
1 juni 2024 om 13:34
Ja nu wel :)
1 juni 2024 om 13:38
Ho Capito.
1 juni 2024 om 12:29
Hoi Lidy, bedankt voor je antwoord. Dan ga ik sambal oelek gebruiken :)

Wat nog goed is om te weten: als je in het bericht op "Beantwoorden" klikt en op deze manier reageert, krijgt diegene een e-mail dat er geantwoord is.

Voorheen was de naam van deze knop "Reageer," wat misschien niet duidelijk was, dus ik heb deze hernoemd naar "Beantwoorden."
1 juni 2024 om 11:52
Hoi Lidy, ik houd zelf wel van pittig. Kan ik dan 2 eetlepels sambal toevoegen ipv 1?