Confit de canard uit blik, vorig jaar gekocht tijdens een vakantie in Frankrijk, spitskool en prei nog in de koelkast. Die ingrediënten zorgden voor een heerlijke ovenschotel. Na afloop werd het recept gevraagd door mijn gasten.
In plaats van spitskool kun je ook andere koolsoorten gebruiken zoals bijvoorbeeld witte kool of rode kool.
Hou je niet van kaas? Doe dan een laagje panko met wat botersnippers over de aardappelpuree.
In plaats van spitskool kun je ook andere koolsoorten gebruiken zoals bijvoorbeeld witte kool of rode kool.
Hou je niet van kaas? Doe dan een laagje panko met wat botersnippers over de aardappelpuree.
Deze ovenschotel bevat een goede portie groenten zoals spitskool en prei. Echter, het gebruik van confit de canard (in vet ingemaakt), roomboter, roomkaas en geraspte kaas zorgt voor een hoog gehalte aan verzadigd vet en calorieën. Daarnaast dragen de confit, kaas en het toegevoegde zout bij aan een hoog zoutgehalte. Hierdoor is deze schotel eerder geschikt voor een speciale gelegenheid dan als een alledaagse gezonde maaltijd.
Energie | 728 kcal |
---|---|
Vetten | 49.4 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 20.6 g |
Koolhydraten | 48.7 g |
waarvan suikers | 6.8 g |
Vezels | 8.7 g |
Eiwitten | 21.6 g |
Zout | 1.7 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept