Ovenschotel met confit de canard, spitskool en aardappelpuree

(Nog geen beoordelingen)

Confit de canard uit blik, vorig jaar gekocht tijdens een vakantie in Frankrijk, spitskool en prei nog in de koelkast. Die ingrediënten zorgden voor een heerlijke ovenschotel. Na afloop werd het recept gevraagd door mijn gasten.

  • Voorbereiding
    25 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    55 min
Ovenschotel met confit de canard, spitskool en aardappelpuree

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Aardappelpuree
  2. Eend en spitskool

Benodigdheden

  • Ovenschaal
  • Pan voor de aardappelen
  • Hapjespan of wok voor de spitskool
  • Aardappelstamper (geen staafmixer gebruiken dan wordt de puree soort kauwgom)
  • Snijplankje
  • Messen

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
  2. Stap 2 Verhit de olie in een hapjespan of wok. Bak hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de prei eraan toe en laat dit alles plm. 10 minuten zachtjes garen.
  3. Stap 3 Snij ondertussen de spitskool in reepjes en voeg de spitkool beetje bij beetje toe aan de prei. Steeds goed door elkaar mengen. Blus af met de witte wijn en laat dit op een lage warmtebron inkoken. De spitskool moet beetgaar blijven. Roer de roomkaas door de spitskool en maak de kool op smaak met peper, zout en worcestersaus.
  4. Stap 4 Kook de aardappelen gaar in water met zout. Laat de aardappelen nog even goed droogstomen. Stamp de aardappelen fijn met de warme melk en de roomboter. Roer het losgeklopte ei door de puree. Maak de puree op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.
  5. Stap 5 Doe onderin een ovenschotel de spitskool en verdeel de stukjes eendenconfit erover.
  6. Stap 6 Verdeel hierover de appelpuree. Bestrooi met de geraspte kaas.
  7. Stap 7 Zet de schaal plm. 30 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot de schotel een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.

Tip

In plaats van spitskool kun je ook andere koolsoorten gebruiken zoals bijvoorbeeld witte kool of rode kool.
Hou je niet van kaas? Doe dan een laagje panko met wat botersnippers over de aardappelpuree.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 224 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 26 mei 2024

Tip

In plaats van spitskool kun je ook andere koolsoorten gebruiken zoals bijvoorbeeld witte kool of rode kool.
Hou je niet van kaas? Doe dan een laagje panko met wat botersnippers over de aardappelpuree.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 728 kcal
Vetten 49.4 g
waarvan verzadigde vetzuren 20.6 g
Koolhydraten 48.7 g
waarvan suikers 6.8 g
Vezels 8.7 g
Eiwitten 21.6 g
Zout 1.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account