Salade van groene asperges met gerookte zalm, feta en kerstomaatjes

(Nog geen beoordelingen)

Voor onverwachte gasten wilde ik een voorgerecht maken. Nog groene asperges in de koelkast, gerookte zalm in de vriezer, met wat feta, kerstomaatjes en een lekkere dressing werd het een heerlijk voorgerecht.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Garnering
  2. Dressing
  3. Salade

Benodigdheden

  • Vergiet
  • 2 kommen: voor salade en dressing
  • Garde
  • Bordjes voor de salade

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de aspergestukjes plm. 4 minuten in water met wat zout. Laat ze goed uitlekken in een vergiet.
  2. Stap 2 Klop de ingrediënten genoemd onder dressing door elkaar en meng dit met de asperges. Laat plm. 15 tot 20 minuten intrekken,
  3. Stap 3 Meng de aspergesalade met de stukjes gerookte zalm, kerstomaatjes, feta en lente-uitjes
  4. Stap 4 Garneer de salade met een kerstomaatje, plakjes hardgekookt ei, fetakruimels en wat stokbrood.

Tip

De salade wordt nog lekkerder met wat geroosteerde pijnboompitten.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 302 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 26 mei 2024

Tip

De salade wordt nog lekkerder met wat geroosteerde pijnboompitten.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 352 kcal
Vetten 16.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.6 g
Koolhydraten 37 g
waarvan suikers 7.2 g
Vezels 2.5 g
Eiwitten 15.1 g
Zout 2.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account