Spaanse Stoof met Kabeljauw en Chorizo

(Nog geen beoordelingen)

Een snel en redelijk slank gerecht met een combinatie van vlees en vis.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Bereiding

  1. Stap 1 Chorizoblokjes knapperig bakken in een droge koekenpan. Laat de blokjes op keukenpapier uitlekken.
  2. Stap 2 Verwijder het meeste vet uit de pan en fruit de knoflook, ui en rode peper enkele minuten in het aanhangende vet.
  3. Stap 3 Voeg de uitgelekte bonen toe en bak deze voorzichtig roerend 5 minuten mee.
  4. Stap 4 Blus met de wijn en laat even inkoken.
  5. Stap 5 Voeg de bouillon en de 2 soorten paprika toe en laat 7 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pan.
  6. Stap 6 Bak ondertussen één kant van de kabeljauwfilet in een klein scheutje olie.
  7. Stap 7 Halveer de filet en leg deze met de ongebakken kant in het prutje. Laat even zachtjes koken , zodat de vis nét gaar is.
  8. Stap 8 Serveer dit gerecht in een kom met een lekkere snee volkoren brood, waarmee je de saus kunt opdeppen.

Tip

Je kunt ervoor kiezen om de 2 soorten paprika wat langer te laten sudderen. Wij vinden het smakelijker, als de groente nog een lichte bite heeft.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 495 keer bekeken
  • 5 keer bewaard
  • 23 mei 2024

Tip

Je kunt ervoor kiezen om de 2 soorten paprika wat langer te laten sudderen. Wij vinden het smakelijker, als de groente nog een lichte bite heeft.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 673 kcal
Vetten 9.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 3 g
Koolhydraten 96.6 g
waarvan suikers 11 g
Vezels 23.2 g
Eiwitten 47.3 g
Zout 1.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account