Aardbeien Suikerkoekjes

(Nog geen beoordelingen)

Bij toeval liep ik tegen dit recept voor aardbeien suikerkoekjes aan, en wat een vondst! Deze koekjes zijn de perfecte mix van zoet en fruitig, en ik ben ervan overtuigd dat ze ook bij jullie in de smaak zullen vallen.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min
Aardbeien Suikerkoekjes
Het woord "biscuit" (koekje) komt oorspronkelijk van het Latijnse woord 'bis coctum', wat 'tweemaal gebakken' betekent, een methode die werd gebruikt om de koekjes langer houdbaar te maken voor lange zeereizen.

Ingrediënten

Aantal porties:
24

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Stap 2 Klop 300 gram witte suiker en de boter samen in een kom met een elektrische mixer tot een romig geheel, ongeveer 3 minuutjes. Klop het ei erdoor en voeg de aardbeienpuree toe.
  3. Stap 3 Mix de bloem, vanille-extract, bakpoeder en zout door het aardbeienmengsel met een lepel tot de bloem volledig met het deeg is gemixt.
  4. Stap 4 Meng 100 gram witte suiker en de rode aardbeiensuiker in een ondiep bord.
  5. Stap 5 Rol het deeg in balletjes ter grootte van een walnoot, rol elk balletje door het suikermengsel en plaats ze 4 centimeter uit elkaar op de bakplaat. Druk elk deegballetje lichtjes plat.
  6. Stap 6 Bak de koekjes in de voorverwarmde oven tot ze lichtbruin zijn, 10 tot 15 minuten. Laat afkoelen.

Tip

Je kunt ook 2 theelepels aardbeienextract gebruiken in plaats van aardbeienpuree.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 303 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 25 januari 2024

Tip

Je kunt ook 2 theelepels aardbeienextract gebruiken in plaats van aardbeienpuree.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 191 kcal
Vetten 8 g
waarvan verzadigde vetzuren 5 g
Koolhydraten 28 g
waarvan suikers 17 g
Vezels 0 g
Eiwitten 2 g
Zout 0.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account