Mexicaanse Feyoda

(Nog geen beoordelingen)

Feyoda is een lekkere stoofpot van verschillende vleessoorten met groenten en zwarte bonen. De oorsprong van de Feyoda ligt in Brazilië. Deze Mexicaanse Feyoda heb ik gemaakt in de slowcooker naar eigen recept met Mexicaanse kruiden.

  • Voorbereiding
    30 min
  • Bereiding
    4 uur
  • Totaal
    4 uur 30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
5

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin het rundvlees en het varkensvlees in gedeelten rondom bruin. Kruid het vlees met peper, zout en de Mexicaanse kruiden. Doe het vlees over in de slowcooker. Bak in het overgebleven vet de spekblokjes, de chorizo, uien en knoflook. Ook dit kan nu in de slowcooker.
  2. Stap 2 Voeg de runderbouillon, tomatenpolpa, sinaasappelsap, paprikastukjes, bleekselderij en zwarte bonen toe aan het vlees in de slowcooker. Meng alles goed door elkaar.
  3. Stap 3 Zet de slowcooker op low en laat het vlees in plm. 4,5 tot 5 uur lekker gaar worden.
  4. Stap 4 Serveer de Feyoda met rijst of een pastasoort en een groene salade.

Tip

Omdat deze Feyoda een Mexicaans tintje heeft kun je er ook nog een blikje mais aan toevoegen.

Heb je geen slowcooker? Stoof de Feyoda dan in 2 tot 2,5 uur lekker gaar in een stoofpan.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 1397 keer bekeken
  • 6 keer bewaard
  • 16 mei 2024

Tip

Omdat deze Feyoda een Mexicaans tintje heeft kun je er ook nog een blikje mais aan toevoegen.

Heb je geen slowcooker? Stoof de Feyoda dan in 2 tot 2,5 uur lekker gaar in een stoofpan.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 978 kcal
Vetten 31.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 8.9 g
Koolhydraten 121.1 g
waarvan suikers 12.1 g
Vezels 28.8 g
Eiwitten 57.4 g
Zout 2.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account