Spätzle hebben we leren eten tijdens onze wintersportvakanties in Oostenrijk. Daar werden ze vooral gegeten met kaas en gebakken uien. Ik heb er inmiddels mijn eigen creatie van gemaakt die wel heel erg in de smaak valt en die ik zeker nog heel vaak zal maken. Ik gebruik het liefst verse spätzle uit het koelvak van de supermarkt.
In plaats van spätzle kun je ook een andere pastasoort gebruiken. Wij eten hier altijd een groene salade bij.
In plaats van spätzle kun je ook een andere pastasoort gebruiken. Wij eten hier altijd een groene salade bij.
Een score van 5 op 10. Dit gerecht biedt een goede hoeveelheid groenten dankzij de uien en diverse paddenstoelen, wat bijdraagt aan vezels en micronutriënten, en het gebruik van olijfolie is positief. Echter, de aanzienlijke hoeveelheden van twee soorten kaas en crème fraîche maken het calorierijk en hoog in verzadigd vet, terwijl het bouillonblokje, de worcestersaus en de kaas zelf ook bijdragen aan een potentieel hoog natriumgehalte. Het is een gerecht dat in een gebalanceerd eetpatroon past als het met mate wordt geconsumeerd en idealiter wordt aangevuld met een frisse salade.
Energie | 835 kcal |
---|---|
Vetten | 47.9 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 21.4 g |
Koolhydraten | 65.1 g |
waarvan suikers | 5.8 g |
Vezels | 4.5 g |
Eiwitten | 38.7 g |
Zout | 3.4 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept