Spätzle met gemengde paddenstoelen, bergkaas en gebakken uien

(Nog geen beoordelingen)

Spätzle hebben we leren eten tijdens onze wintersportvakanties in Oostenrijk. Daar werden ze vooral gegeten met kaas en gebakken uien. Ik heb er inmiddels mijn eigen creatie van gemaakt die wel heel erg in de smaak valt en die ik zeker nog heel vaak zal maken. Ik gebruik het liefst verse spätzle uit het koelvak van de supermarkt.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    40 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Pel de uien. Snij de uien in dunne halve ringen. Verhit één eetlepel olie en de halve eetlepel boter in een koekenpan en bak hierin de uien op een lage warmtebron in plm. 30 minuten lichtbruin. Breng de uien op smaak met wat zout en zwarte peper.
  2. Stap 2 Maak de paddenstoelen schoon. Snij de paddenstoelen in reepjes of plakjes. Verhit één eetlepel olijfolie en eventueel 1/2 eetlepel truffelolie (erg lekker) in een grote koekenpan. Bak hierin de paddenstoelen met de verkruimelde bouillontablet tot al het vocht is verdwenen en de paddenstoelen kleur gaan aannemen. Roer de crème fraîche door de gebakken paddenstoelen.
  3. Stap 3 Kook de spätzle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de spätzle goed uitlekken.
  4. Stap 4 Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
  5. Stap 5 Doe de spätzle over in een ovenschaal. Meng de gebakken uien, gebakken paddenstoelen en de geraspte bergkaas door de spätzle. Maak het geheel nog op smaak met zout, peper en de worcestersaus.
  6. Stap 6 Strooi de geraspte Emmentaler over de spätzle.
  7. Stap 7 Zet de schaal plm. 25 tot 30 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten en een lichtbruine kleur heeft gekregen.

Tip

In plaats van spätzle kun je ook een andere pastasoort gebruiken. Wij eten hier altijd een groene salade bij.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 538 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 6 mei 2024

Tip

In plaats van spätzle kun je ook een andere pastasoort gebruiken. Wij eten hier altijd een groene salade bij.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 835 kcal
Vetten 47.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 21.4 g
Koolhydraten 65.1 g
waarvan suikers 5.8 g
Vezels 4.5 g
Eiwitten 38.7 g
Zout 3.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account