Surinaamse roti met kip is een traditioneel gerecht gemaakt met aardappel, kouseband en kip. Dit recept is makkelijk te volgen en zorgt voor een heerlijke maaltijd. Roti eet je met je handen!
Je kunt eventueel de kouseband ook vervangen door sperzieboontjes en de madame jeanette door een ander soort (gemalen) peper.
Je kunt eventueel de kouseband ook vervangen door sperzieboontjes en de madame jeanette door een ander soort (gemalen) peper.
Dit Surinaamse roti gerecht krijgt een score van 6/10. Het bevat goede hoeveelheden eiwitten uit kip en ei, en een mooie portie groenten dankzij de kouseband. De aardappelen leveren koolhydraten en enkele voedingsstoffen. Echter, de rotiplaten zijn waarschijnlijk gemaakt van geraffineerde bloem wat de voedingswaarde drukt, en de kippenbouillon kan veel zout bevatten. Hoewel smakelijk en met goede componenten, zorgen de geraffineerde koolhydraten en het potentieel hoge zoutgehalte ervoor dat het niet optimaal scoort op gezondheid.
Energie | 633 kcal |
---|---|
Vetten | 24 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 6.2 g |
Koolhydraten | 580 g |
waarvan suikers | 9.6 g |
Vezels | 11.4 g |
Eiwitten | 47.2 g |
Zout | 1.3 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept