Surinaamse Roti

(Nog geen beoordelingen)

Surinaamse roti met kip is een traditioneel gerecht gemaakt met aardappel, kouseband en kip. Dit recept is makkelijk te volgen en zorgt voor een heerlijke maaltijd. Roti eet je met je handen!

  • Voorbereiding
    40 min
  • Bereiding
    40 min
  • Totaal
    1 uur 20 min
Surinaamse Roti
Wist je dat Surinaamse roti, een geliefd gerecht in Suriname, traditioneel geserveerd wordt met zacht gekruide kip, aardappelen, kousenband en een unieke platte brood genaamd rotiplaat?

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm de olijfolie in een grote wok en fruit de ui en knoflook eventjes aan.
  2. Stap 2 Snijd de kip in blokjes. Haal de ui en knoflook uit de pan en bak de kip tot de zijkanten dichtgeschroeid zijn. De kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.
  3. Stap 3 Schil en snijd de aardappels in blokjes. Doe de ui, knoflook en aardappels samen met de masala kruiden bij de kip en bak alles goed aan.
  4. Stap 4 Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe. Let op dat het gerecht niet helemaal onder water moet komen te staan.
  5. Stap 5 Voeg de madame jeanette peper in zijn geheel toe en proef regelmatig of het nog naar wens smaakt. Als het te pittig wordt of de peper openbreekt moet je hem er direct uit halen.
  6. Stap 6 Blijf bouillon toevoegen totdat de aardappels gaar zijn, dit duurt ongeveer 30 tot 40 minuten. Voeg de kouseband 15 minuten voor het einde toe.
  7. Stap 7 Kook de eieren hard en warm de roti vellen op in een pan of magnetron.
  8. Stap 8 Serveer een rotivel met het kipmengsel en het ei op een bord.

Tip

Je kunt eventueel de kouseband ook vervangen door sperzieboontjes en de madame jeanette door een ander soort (gemalen) peper.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 351 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 18 april 2024

Tip

Je kunt eventueel de kouseband ook vervangen door sperzieboontjes en de madame jeanette door een ander soort (gemalen) peper.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 633 kcal
Vetten 24 g
waarvan verzadigde vetzuren 6.2 g
Koolhydraten 580 g
waarvan suikers 9.6 g
Vezels 11.4 g
Eiwitten 47.2 g
Zout 1.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account