Risotto met champignons, prei en gorgonzola

Prijs: € 2,99 Recept / € 1,50 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Champignons moesten op. Daarbij nog een halve prei, één lente-ui. een paar tenen knoflook en een restant gorgonzola. Zo ontstond deze heerlijke risotto.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    40 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Hapjespan

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Jumbo Jumbo
    € 2,99
  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 3,19
  • Plus Plus
    € 3,51

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan. Bak hierin de champignons lichtbruin (het vocht van de champignons moet verdwenen zijn).
    1. olijfolie 1 el
    2. champignons 200 g
  2. Stap 2 Voeg de prei, lente-ui en knoflook hieraan toe en bak even mee.
    1. prei 0,5 st
    2. bosui 1 st
    3. knoflook 2 teentjes
  3. Stap 3 Doe de 2 eetlepels olijfolie bij de champignons en voeg de risottorijst eraan toe. Roer zolang dat alle rijstkorrels wat van de olie hebben meegekregen.
    1. olijfolie 2 el
    2. arboriorijst 100 g
  4. Stap 4 Voeg de verkruimelde bouillotablet toe en een flinke scheut heet water. Roer goed door en breng de rijst zachtjes aan de kook. Laat de rijst op een lage warmtebron sudderen.
    1. paddenstoelenbouillonblokje 1 st
    2. water
  5. Stap 5 Zodra het vocht door de rijst is opgenomen, voeg je weer een deel van het hete water toe. Meng nu ook de gorgonzola (in stukken) toe aan de rijst. Laat de gorgonzola smelten in de rijst.
    1. water
    2. gorgonzola 40 g
  6. Stap 6 Na plm. 20 tot 25 minuten is de rijst gaar en is bijna al het water door de rijst opgenomen, De rijst moet nog wel wat vochtig blijven. Garmeer de rijst met wat gehakte peterselie.
    1. platte peterselie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Door de gorgonzola heb ik verder geen kaas meer toegevoegd.

In plaats van paddenstoelenbouillon kan ook een andere bouillon worden gebruikt,

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Petra
Petra
426 recepten
  • Donateur
  • 52 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 4 juli 2025

Tip

Door de gorgonzola heb ik verder geen kaas meer toegevoegd.

In plaats van paddenstoelenbouillon kan ook een andere bouillon worden gebruikt,

Voedingswaarden

Per portie
6 / 10
Redelijke middenweg

Dit risottorecept krijgt een 6 omdat het zowel gezonde als minder gezonde elementen bevat. De ruime hoeveelheid groenten, zoals champignons en prei, en het gebruik van olijfolie zijn positieve punten. Daartegenover staat het gebruik van witte risottorijst, die weinig vezels bevat. De combinatie van een bouillonblokje en gorgonzola maakt het gerecht bovendien erg zout en rijk aan verzadigd vet. Hoewel smakelijk, is het door het hoge zout- en vetgehalte en de verfijde granen geen topper op het gebied van gezondheid, maar een redelijke middenmoter.

Energie 320 kcal
Vetten 9 g
waarvan verzadigde vetzuren 4.4 g
Koolhydraten 48.8 g
waarvan suikers 3.8 g
Vezels 1.6 g
Eiwitten 11.7 g
Zout 1.4 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account