Peperonata met geitenkaas

Prijs: € 5,47 Recept / € 1,37 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Mijn peperonata bestaat uit langzaam gebakken paprika's, rode ui, knoflook, tomaat en bleekselderij. Opgediend met gemarineerde zachte geitenkaas.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    45 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Hapjespan of koekenpan met deksel

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Dirk Dirk
    € 5,47
  • Plus Plus
    € 6,01
  • Jumbo Jumbo
    € 6,16

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olie in een hapjespan.
    1. olijfolie 2 el
  2. Stap 2 Bak hierin de ui en de knoflook zacht. Voeg de paprika's, tomaten, bleekselderij, Italiaanse kruiden, piment d'espelette of chilivlokken en de balsamicoazijn toe. Meng alles goed door elkaar en breng zaxhtjes aan de kook.
    1. knoflook 2 teentjes
    2. paprika 4 st
    3. tomaat 3 st
    4. bleekselderij 1 stengel
    5. italiaanse kruiden 1 el
    6. chilivlokken 0,5 tl
    7. balsamicoazijn 1 el
  3. Stap 3 laat de peperonata met het deksel op de pan minstens 30 minuten zachtjes sudderen. Voeg naar smaak wat honing toe.
    1. honing
  4. Stap 4 Dien op met peterselie en de gemarineerde geitenkaas.
    1. platte peterselie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Lekker op een broodje of stokbrood. Ook lekker als voorgerecht bij een Italiaanse maaltijd.
Ook lekker met pasta of rijst.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Petra
Petra
426 recepten
  • Donateur
  • 53 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 3 juli 2025

Tip

Lekker op een broodje of stokbrood. Ook lekker als voorgerecht bij een Italiaanse maaltijd.
Ook lekker met pasta of rijst.

Voedingswaarden

Per portie
8 / 10
Rijk aan groenten

Dit recept scoort hoog dankzij de grote hoeveelheid groenten zoals paprika, tomaat, ui en bleekselderij. Hierdoor is het gerecht rijk aan vezels, vitaminen en mineralen. Het gebruik van olijfolie zorgt voor gezonde onverzadigde vetten. Aandachtspunten zijn de toevoeging van een beetje honing, wat vrije suikers introduceert, en de geitenkaas, die verzadigd vet en zout bevat. De algehele gezondheid van de maaltijd hangt ook af van waarmee je het serveert; kies bij voorkeur voor een volkoren graanproduct zoals volkorenbrood of -pasta om de maaltijd compleet en voedzaam te maken.

Energie 98 kcal
Vetten 3.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 2 g
Koolhydraten 13.2 g
waarvan suikers 8.5 g
Vezels 3.8 g
Eiwitten 4.5 g
Zout 0.2 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account