Griekse bonenschotel met gyros gehakt

Prijs: € 7,77 Recept / € 3,89 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Gesmuld van deze lekkere "Griekse" schotel. Het gehakt heb ik rul gebakken met gyroskruiden. De haricots vert kort voorgekookt. Wiite bonen uit een potje. Rode en gele paprika. Heerlijk zomers, gezond en snel klaar.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Wok of hapjespan
  • Vergiet

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Plus Plus
    € 7,77
  • Jumbo Jumbo
    € 7,84
  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 8,04

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de haricots vert kort beetgaar in water met weinig zout. Doe de bonen in een vergiet. Spoel de bonen af en laat ze goed uitlekken.
    1. haricots verts 200 g
    2. water
    3. zout
  2. Stap 2 Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan. Bak hierin het gehakt rul en lichtbruin. Bak de gesnipperde rode ui, knoflook, gedroogde tijm en gyroskruiden even mee.
    1. olijfolie 1 el
    2. rundergehakt 150 g
    3. rode ui 1 st
    4. knoflook 2 teentjes
    5. gedroogde tijm 2 tl
    6. gyros kruidenmix 1 el
  3. Stap 3 Voeg de stukjes rode en gele paprika toe en bak de paprika omscheppend een paar minuten mee. Meng de haricots vert en de witte bonen erdoor.
    1. paprika 1 st
    2. gele paprika 1 st
    3. haricots verts 200 g
    4. witte bonen uit pot of blik 150 g
  4. Stap 4 Maak op smaak met een eetlepel balsamicoazijn.
    1. balsamicoazijn 1 el
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Gebruik stukjes feta in plaats van gehakt. Bak in dat geval dan eerst de uien met knoflook en paprika's. Daar gaan de gyroskruiden door. Verder het recept volgen. De feta gaat dan op het laatst door de groenten.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Petra
Petra
426 recepten
  • Donateur
  • 97 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 27 juni 2025

Tip

Gebruik stukjes feta in plaats van gehakt. Bak in dat geval dan eerst de uien met knoflook en paprika's. Daar gaan de gyroskruiden door. Verder het recept volgen. De feta gaat dan op het laatst door de groenten.

Voedingswaarden

Per portie
8 / 10
Voedzaam en in balans

Deze Griekse bonenschotel scoort hoog op gezondheid dankzij de royale hoeveelheid groenten en peulvruchten. De combinatie van haricots verts, paprika, ui en witte bonen levert een flinke portie vezels, vitaminen en mineralen. Het gerecht is goed in balans met eiwitten uit zowel mager rundergehakt als de witte bonen, en gezonde vetten uit olijfolie. De bereidingswijze in de wok is snel, waardoor voedingsstoffen goed behouden blijven. Een klein aandachtspunt kan het zoutgehalte in kant-en-klare gyroskruiden zijn, maar over het algemeen is dit een zeer voedzame en verantwoorde maaltijd die je volop goede voedingsstoffen levert.

Energie 376 kcal
Vetten 16.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 5.9 g
Koolhydraten 36.5 g
waarvan suikers 8.4 g
Vezels 9.4 g
Eiwitten 22.1 g
Zout 1.2 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account