Pittige gebakken kerrierijst met garnalen, groenten en mango-chutney

Prijs: € 4,74 Recept / € 2,37 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Van een restant koude rijst en wat vovergebleven garnalen ontstond dit rijstgerecht. Ui, knoflook, paprika, prei en diepvries-doperwten gebakken. Op smaak gemaakt met kerriepoeder en mango chutney. De mango-chutney zorgt in dit gerecht voor de speciale smaak. Op het eind de garnalen door de rijst. Geheel goed doorwarmen en smullen maar.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Hapjespan
  • Pan

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 4,74
  • Jumbo Jumbo
    € 5,14
  • Plus Plus
    € 6,48

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de rijst gaar in water met zout liefst een dag of paar uur tevoren zodat de rijst goed is afgekoeld.
    1. basmati rijst 125 g
  2. Stap 2 Verhit de olie in een pan en bak hierin de ui en de knoflook glazig. Bak de rode peper, prei en de paprikastukjes mee. Voeg de doperwten en het kerriepoeder toe en laat alles een paar minuten garen.
    1. zonnebloemolie 2 el
    2. ui 1 st
    3. knoflook 2 teentjes
    4. rode chilipeper 0,5 st
    5. prei 1 st
    6. rode puntpaprika 1 st
    7. diepvries doperwten 100 g
    8. kerriepoeder 1 el
  3. Stap 3 Voeg de koude rijst toe. Schep alles goed om. Maak de rijst op smaak met de mango chutney, peper en zout. Meng de garnalen door de rijst. Zorg dat alles goed warm is voordat je de rijst opdient.
    1. basmati rijst 125 g
    2. mango chutney 2 el
    3. peper
    4. zout
    5. cocktail garnalen 100 g
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Ook lekker met stukjes kip, die je dan wel eerst moet bakken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Petra
Petra
426 recepten
  • Donateur
  • 173 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 7 juni 2025

Tip

Ook lekker met stukjes kip, die je dan wel eerst moet bakken.

Voedingswaarden

Per portie
7 / 10
Goede groentebasis

Dit gerecht scoort goed dankzij de ruime hoeveelheid en variatie aan groenten, zoals paprika, prei en doperwten, die zorgen voor belangrijke vezels en vitamines. De garnalen leveren daarbij magere eiwitten. De gezondheidsscore is geen 10, omdat het gerecht witte rijst en suikerrijke mangochutney bevat. Voor een nog gezondere maaltijd kunt u de witte rijst vervangen door zilvervliesrijst en de mangochutney weglaten of vervangen door verse kruiden en een kneepje limoensap voor de smaak.

Energie 440 kcal
Vetten 3.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.4 g
Koolhydraten 82.6 g
waarvan suikers 16.5 g
Vezels 7.2 g
Eiwitten 20 g
Zout 1.1 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account